Felaktiga avier till bostadsrätterna.

23 juni 2024

HSB Norr har skickat ut felaktiga avier gällande månadsavgifterna (juli, augusti, september) till våra BOSTADSRÄTTER.

Våran bostadsrättsförening består av 114st hushåll, av dessa är fortfarande ett tiotal kvar som hyresrätter, övriga är bostadsrätter.

I våras avslutas förhandlingarna med hyresgästföreningen gällande HYRESRÄTTERNA, där blev det beslutat om en hyreshöjning på 4,9% Dessa ska därmed se en hyreshöjning på sina avier med start för Juli månad.

Tyvärr gav HSB Norr samma behandling till avierna för våra bostadsrätter, dom fick felaktigt en höjning av avgifterna. Bostadsrätternas avgifter höjdes enligt beslut redan i januari månad i år och ska därmed INTE ha någon höjning nu med start Juli månad.

Föreningen har en fortlöpande dialog med HSB Norr som försöker rätta till problemet. Du som har e-faktura på internetbanken ser just nu dubbla räkningar för månader Juli, Augusti, September. För ex. Juli månad så står det 0kr/mån på den ena avin samt att den är makulerad, och på den andra avin är det fortfarande en felaktig (för hög) månadsavgift. Just nu vet vi inte hur HSB har tänkt sig lösa detta, men helt klart att bostadsrätterna ska betala samma månadsavgift för kommande månader Juli till December som man gjort för Januari till Juni 2024, ha koll på avi med rätt månadsavgift anlänt innan betalning görs. 

Det börjar brådska lite, avgiften för Juli månad ska enligt utskickad avi vara betald innan 28/6. Vi försöker på bästa sätt i samråd med HSB lösa detta under kommande vecka (V.26)

mvh/ Styrelsen BRF Svartöstaden 1.