Pågår just nu.

20 november 2020 Lite uppdateringar från styrelsen.
  • Vi hade ju tidigare planerat att ha ett medlemsmöte nu i november, precis som vi hade förra året. Men på grund av läget med Covid-19 och den ökande smittan i samhället, Folkhälsomyndighetens krav, så insåg vi att detta blir omöjligt att genomföra på ett smittsäkert sätt. Vi får nu hoppas att läget blir bättre fram mot våren/sommaren så vi kan genomföra kommande föreningsstämma 2021 på vanligt sätt.
  • Det pågår nu arbeten på Laxgatan 29A-E (fd. Bolagsgatan 16) där vi sätter upp ny panel på våran fastighet. Den gamla var i skicket att den ej gick att måla om. Underliggande färgskikt slipas av så att den gamla panelen ska kunna ventilera ev. fukt, ny panel slås på med luftspalt. Den nya panelen kommer färdig med grundfärg och en strykning färg, huset får "slutstrykning" till våren 2021.
  • Vi har precis gjort klart bytet av broar och balkonger på Sjöfartsgatan 7A-D, dom gamla hade fått nedslag i tidigare besiktning. Nu tar vi in offerter för samma arbete på Frejagatan 11A-D. Konstruktionsritningar är sedan tidigare gjorda av konsultbyrå - för att dom ska byggas på rätt sätt, samt i samma modell som tidigare.
  • Styrelsen håller nu på med Underhållsplanen och Budgetarbetet för 2021.
  • Gällande gruppavtal på bredband som är tänkt att ingå för alla hushåll så har vi inte så mycket nytt. (sedan tidigare har vi ett gruppavtal med Telia men endast för TV-kanalerna) Senaste beskedet från Telia är dock att dom hoppas kunna leverera detta med start före årsskiftet (det är normalt 6-8 månaders leveranstid, detta skulle då ha inneburit start i februari/mars 2021) Men vi har efter lite påtryckningar från oss försökt forcera detta tidigare. Vi återkommer med mer information när vi vet själva. Då skickar vi också ut tydliga instruktioner (även i pappersform i brevlådan till alla) vad man från varje hushåll ska göra för att få igång denna funktion. Tipset från styrelsen är dock - att man inte i dagsläget binder sig i några långa avtal med andra leverantörer, kolla själv upp detta innan i så fall.
  • Slutligen vill vi bara önska alla medlemmar och boende i föreningen god hälsa, ta hand om er och följ Folkhälsomyndighetens råd så vi slipper drabbas av detta hemska virus. /Anders - vice ordf.