Bastu i kvarterslokalen

04 augusti 2020 Bastun i kvarterslokalen renoverades under 2019 och är nu i toppskick.
Nyrenoverad och fräsch bastu

Det finns två tillvägagångssätt för att boka bastu. Bokningssystem finns i kvarterslokalen utanför vicevärdens kontor. Där loggar du in och bokar med den nyckeltagg som hör till din lägenhet. Den taggen fungerar också som nyckel för att komma in i lokalerna. Du kan också boka via appen QT Kund (från QT systems AB) som du hämtar hem där appar finns.

Så här gör du när du bastar

Bastun är alltid grunduppvärmd. Utanför bastun, till höger om glasdörren, sitter en timer. Det nedre vredet startar bastuvärmen och det är där du ställer in hur länge bastun ska vara igång. Det övre vredet ska vara inställt såsom det är nu och det ska du aldrig röra. Vrider du på det vredet, stänger du av hela bastun och det tar ca 15 timmar innan den blir varm igen.  

Därefter öppnar du den övre luckan på aggregatet för att värmen ska sprida sig i bastun.

Instruktion sitter även anslaget utanför bastun och det är viktigt att vi alla följer den, så att bastun alltid är redo när du vill basta!

För att behålla bastun och tillhörande dusch- och relaxutrymme så fint och fräscht som det är efter renoveringen, är det viktigt att vi alla ser till att städa ordentligt efter oss när vi avslutat bastandet. Se till att det inte står vatten på golvet i bastu och dusch, töm sopkorgarna och säkerställ att toaletten är fräsch och golvbrunnarna rensats från t ex hårrester. 

Välkommen till en uppfräschad bastu!