Föreningsstämma 2021

12 maj 2021 Med anledning av pandemin blir årets föreningsstämma en poströstningsstämma.

Pandemin får stor påverkan på vårens stämmor i bostadsrättsföreningar. Som huvudregel ska stämman hållas på en fysisk plats, men i maj 2020 antogs en tillfällig lag som underlättar genomförandet. Lagens giltighet har förlängts till 31 december 2021 och möjliggör föreningsstämmor  enbart genom poströstning.

Föreningsstämma 2021

Datum och kallelse

Föreningsstämman äger rum onsdag 23/6. Kallelse med dagordning och poströstningsblankett delas ut i postlådorna senast två veckor innan stämman.

Poströstning

Poströstningsblanketten ska vara inlämnad i lådan utanför vicevärdens kontor senast tisdag 22/6 kl 12.00

Protokoll 

Stämmoprotokoll med röstningsresultat anslås i kvarterslokalen senast 7 juli.

 

Varför är stämman försenad?

Årets föreningsstämma äger rum i juni och inte i maj som brukligt. Detta beror på att revisionsbyråns arbete försenats med anledning av pandemin.

 

Mer info om poströstningsstämma

  • Styrelsen kan besluta att stämman ska genomföras utan fysisk närvaro med enbart poströstning. 
  • Vid enbart poströstning ska poströsten ha inkommit till föreningen senast den sista helgfria vardagen närmast före stämman. 


Vid stämmor med enbart poströstning har medlemmarna rätt att rösta om något eller några av ärendena på dagordningen ska skjutas upp till fortsatt stämma och därmed behandlas vid ett senare tillfälle som medlemmarna har rätt att närvara vid. Det vill säga där endast poströstning inte är tillåtet. Ett ärende ska skjutas upp till fortsatt stämma om stämman beslutar om det eller om minst en tiondel av samtliga röstberättigade medlemmar i bostadsrättsföreningen begär det.