Information för boende

19 oktober 2015 Måndag 19/10 delades denna information ut i allas postlådor.

Information till Brf. Tallens medlemmar!

 

Familjedag:

Lördagen den 7 november kommer vi att anordna en familjedag, under dagen anordnas aktiviteter för barnen som avslutas att vi bjuder på fika och grillar hamburgare.

På kvällen hålls Pubafton för de äldre.

Se kommande utskick för mer information. Under dagen kan vi behöva vi hjälp vid barnens aktiviteter och vid fikat. Vill ni vara med och hjälpa till kontakta Erika på 070-224 54 91 eller skicka ett mail erika.kallstromer@gmail.com

 

Sommarvattnet:

Styrelsen beslutade vid ett tidigare styrelsemöte att montera bort sommarvattnet. Anledningen är att vi de senaste åren haft vattenskador som kostat föreningen mellan 45 – 90,000 kr per år (vid nuvarande självrisknivå). Det här är kostnader som vi alla får bära oavsett om ni använder sommarvattnet eller inte. Orsaken till vattenskadorna har varierat ibland ev. försumlighet och ibland att anläggningen håller på att haverera. Oavsett orsak har styrelsen ett fastighetsansvar och när läckaget har uppstått dolt i väggar golv mm. på utrustning som hör till lägenheterna så ligger ansvaret hos föreningen.  Många gånger skadas två lägenheter och icke ”förorsakad” får betala för att byta ut ytskikt så som golv och väggar helt oplanerat, där försäkringsbolagens åldersavdrag av ytskiktens värde gäller.  Beslutet är taget med stöd av § 32 i våra stadgar.

Arbetet kommer att utföra arbetet under V- 45-46 med början låga adresser.  Jäders Värme kommer att utföra arbetet.  Ni uppmanas frigöra ytorna runt avstängningskranarna inomhus och utomhus. Är kranen under diskbänken skall skåpen tömmas.  

        

När montören kommer till lägenheten ringer de på. Öppnar ingen kommer huvudnyckel att användas med stöd av § 39. Det innebär att ni inte får hindra eller på annat sätt försvåra arbetet för montörerna. Har ni husdjur eller något ni vill informera Jäders om

 E-posta   Mikael@jadersvarme.se

 

Parkering:

Det har kommit till vår kännedom att det finns medlemmar i Brf. Tallen som parkerar hos vår grannförening Brf. Kvisten. Detta är inte tillåtet och det kommer att beivras från dags datum. Det gäller också besökande till oss, de skall parkera på våra gästparkeringar. Behöver ni parkeringsbiljetter till besöksparkeringarna 10 kr/dygn kan ni köpa dem på vicevärdskontoret. (Torsdagar mellan 18.00 – 19.00.) Biljetterna är inte datumstämplade utan fylls i vid parkeringstillfället, därför går det bra att  köpa flera.

 

Hemsida:

Till sist vill vi påminna om att vi nu har en egen hemsida som uppdateras med jämna mellanrum. Tanken är att sidan ska hållas levande och med tiden kommer mer  information och bilder att läggas in.

www.hsb.se/norr/tallenskelleftea

 

Till sist:

Om ni har frågor gällande sommarvattnet, parkering eller något helt annat är ni alltid välkomna till vår vicevärd torsdagar mellan 18:00-19:00.

Torsdagen den 22/10 kommer några från styrelsen vara vid kvartersgården mellan klockan 18:00-19:00 tillsammans med Ossi, har ni problem av något slag eller bara vill prata av er om något är ni välkomna.

 

 Styrelsen Brf: Tallen