Nya rutiner för postutdelning

07 april 2023

Under våren 2023 kommer nya rutiner för postutdelning att införas.

Det innebär för vår del att samtliga kommer få postlådor placerade på gemensamma ytor i området, så kallad lådsamlingar, se karta över placering här nedan.

Föreningen tillhandahåller med nya låsbara postlådor till alla.

Varför nya rutiner

Anledningen till den nya rutinen är att PostNord, som tillhandahåller posttjänsten, förbättrar sitt sätt att arbeta. De behöver anpassa och effektivisera sin verksamhet samt tillgodose en trygg och säker färdväg för brevbäraren samt för de som bor i området. Därav ställs nya krav på postutdelning.

Projektstart

Projektet beräknas börja under Maj 2023 om väder och vind tillåter.

Gruppen som leder projektet kommer montera postlådor på angiven plats samt ordna med nycklar till samtligas postlådor. Karta över placering finns här nedan.

 

Vad händer med den gamla postlådan

Er nuvarande postlåda intill gården kan sitta kvar då utdelning i form av tidningar (ex. Norran), reklam samt paketutdelning kommer ske till den postlådan som vanligt.

 

Kompensation

Denna typ av förändring är sällan något som uppskattas, därav som en form av kompensation kommer PostNord placera ut en Paketbox i vårt område där man kan hämta ut sitt paket dygnet runt på en plats nära.
När man beställer online kan man välja paketbox som leveransalternativ.

 

Om man har förhinder

Det förhandlas om att erbjuda så kallad posttjänst inom tätbebyggt område. Vilket innebär att det kan finnas en möjlighet för personer som är över 80 år samt för personer med varaktig funktionsnedsättning att ansöka om att få post utdelad till brevlåda intill huset.
Du ansöker om posttjänst hos närmaste brevbärarkontor. Postnords kundservice kan hjälpa dig med kontaktuppgifter via telefon 0771-33 33 10 eller 
kundtjanst.privat@posten.se.