Tallenbladet April, Maj Juni

13 juni 2023

Föreningsstämman:
Tallens föreningsstämma hölls tisdagen den 30/5. Vi vill tacka alla er som ville vara med oss under denna dag. Årsredovisningen gicks igenom utan några anmärkningar och finns att läsa på Mitt Hsb samt på hemsidan under fliken Information -> Dokument -> Årsredovisning
När det kom till val av styrelse så kvarstår den gamla styrelsen i vanlig ordning med Roger Burström som ordförande och övriga ledamöter Maria Lindahl (vice ordf.), Therese Lindqvist (sekr.), Kjell-Åke Johansson, Carola Eliasson Åström, Curt Lundmark, Marika Segerstedt Holmgren samt Åke Vallin. Avgick gjorde Sofie Ågren som avtackas med blommor och presentkort.
Stämman valde efter omröstning Conny Ohlsson som sammankallande med Ann-Sofie Holmström och Sofie Ågren som övriga i Valberedningen.
Göran Hallberg kvarstår som revisor samt Jens Wilén som revisorssuppleant.
De nya stadgarna antogs och en extra stämma kommer hållas för att klubba igenom dessa nya stadgar. Specifikt vilka kommande ändringar som sker i våra stadgar finns att läsa under Nyheter på vår hemsida.

Postlådor:
Som ni kanske märkt så sitter nu allas postlådor uppe vid garagen och nyckel till dessa har delats ut. Än har vi inte fått något besked från Postnord om när de ska börja dela ut i dessa nya lådor så posten kommer fortfarande i vår gamla låda vid dörren.
Viktigt att notera är att gamla postlådan vid ingången ska sitta kvar på sin vanliga plats då reklam och tidningar, tidskrifter och dylikt kommer fortsätta att delas ut där. Likaså paket levererat av Earlybird och andra leveranser kommer fortsätta att lämnas i postlådorna som vanligt.

När det kommer till er som är i behov av en dispens pga funktionshinder och/eller är över 80 år så behöver ni ta kontakt med Karin för att anmäla om detta samt berätta vilken adress det gäller. Karin.Hedstrom@postnord.com

Internet:
De flesta av alla internetproblem som vi haft i samband med leverantörsbytet är nu åtgärdat, upplever man problem med låg hastighet eller har andra bekymmer så kontaktar man fortsättningsvis Bahnhof på deras kundsupport, anger att man tillhör Brf Tallen i Skellefteå.
Man kan gott kontakta styrelsen också och en del problem kan lösas av oss, inte alla problem men en del kan vi hjälpa med.

Asfaltering:
Asfaltering av norra infarten samt hörnet vid övre grå garaget kommer att ske inom kort. Nu hoppas vi att norra infarten blir bättre och att tjälen inte ska ställa till med fler problem.
Även där grävning inför internetdragning skedde kommer marken att återställas.

El-bils laddning:
Underhåll av motorvärmare samt stolpar står som kommande aktivitet i vår underhållsplan. Så iom det bidrag som naturvårdsverket ger om man väljer att installera elbilsladdare så beslutade styrelsen att montera nya eluttag i garagen samt nya huvar till hyrparkeringarna som är utrustade för laddning av elbilar, kommer även finnas ett vanligt eluttag.
Projektet planeras starta under Augusti/September.
Mer information om detta kommer inom kort.    

Tvätt & Bastu:
Styrelsen har under en tid fört statistik kring bokning av tvättstugan och bastun samt räknat ut kostnaden för el- och vattenförbrukningen. Efter omröstning så beslutades det att var och en som bokar debiteras för det man använder.
50kr per bokning av bastu och tvättstuga kommer starta under hösten.
Skulle man lägga ut kostnaden på vardera hushåll så motsvarar det en hyreshöjning om ca 60kr per hushåll.

Soprum:
Vi noterar att det hamnar skräp inne i våra soprum som inte hör dit, grovsopor som ska köras till återvinningen. Vill påminna alla om att våra soprum endast är till för hushållssopor.
Gå gärna in och läs på vår hemsida under fliken Information -> Soprum om man är osäker på vad som ska slängas och inte. Även skyltarna inne i våra soprum anger tydligt vad som ska slängas i varje behållare.
Tyvärr drabbas hela föreningen av extra kostnader om vi inte tar hand om våra soprum.

Kommande Aktiviteter:
Bouleplanen kommer snart att stå färdig och en invigning kommer att hållas.
Tallens Trekamp kommer att ske under augusti månad.
Specifika datum för dessa aktiviteter kommer längre fram.

Kontakt:
En liten påminnelse att tips, ideér samt klagomål får gärna skickas till Styrelsens mail, 
Styrelsen.Tallen@gmail.com
Samt att vicevärden har ny mail och nås numera på Vicevard.Tallen@gmail.com
Dit vänder man sig exempelvis om man har någon felanmälan gällande sina fönster och ytterdörrar, frågor kring lägenheten, kvartersgården, området eller hyrparkeringarna.
Bra information och nyheter finns att läsa på vår hemsida www.hsb.se/norr/brf/tallenskelleftea

 

Härmed så vill vi önska er alla en riktigt trevlig och glad sommar!