Tallenbladet Augusti/September

13 september 2022

Sommaren lider mot sitt slut och höstens glada färger börjar pryda skog och mark

 

Nu är styrelsen arbete igång igen efter en härlig semestertid.

Vi vill tacka alla som hade möjlighet att delta under föreningens Trekamp i augusti, det var en jämn match som slutade oavgjort. Bilder finns att hitta under fliken ”Bilder” på vår hemsida.

Styrelsen har haft en dialog med entreprenören gällande norra infarten där det har beslutats att den ska grävas om. Förhoppningarna är att de kommer gräva ur samt fylla igen nu under hösten och en ny asfaltering sker under våren. Det är målet, men i värsta fall sker allt under våren 2023. Kämpar för att få det till en urgrävning under hösten 2022. Även asfaltering vid övre grå garagelänga skall inkluderas i detta projekt.

Skellefteå Krafts fiberdragning kommer starta inom kort där utvändigt arbete sker under hösten samt invändig dragning sker under vintern. Innan slutet på januari 2023 skall allt stå klart.
Info om när arbetarna behöver tillgång till lägenheten för dragning inomhus kommer ut till berörda en vecka innan.
Placering av utrustning inomhus blir följande:
2:orna – Inne i sovrummet
3:orna – Inne i tredje sovrummet (det rum många använder som kontor)
4:orna och 5:orna – Övervåningen i hallen intill trappen (samma som idag)

Information kring vald bredbandsleverantör kommer inom kort och vad man som boende kommer att behöva göra vid övergången.
Men en viktig information som vi kan nämna redan nu är att samtliga som idag har en e-post/mail via vår befintliga bredbandsleverantör, alltså de som har en mail som slutar på @bredband.net, kommer behöva byta då denna försvinner den sista januari 2023.
Det man kommer behöva göra är att skaffa en annan e-post/mail, man behöver spara ner viktiga mail, spara kontakter samt meddela andra om sin nya mail.
Det är bra om man börjar med detta i god tid!
Ett tips är att välja en mail som inte är kopplad till den befintliga bredbandsleverantören utan istället välja en mail som tex @gmail.com , @hotmail.com eller liknande.

Vidare att informera om är att felanmälningar kring fönster och dörrar går till Vicevärden som nu även har en ny mail. Vicevard.tallen@gmail.com  
Contractor har under augusti åtgärdat de hittills inkomna anmälningarna, fortsätt skicka in om det är något fel som uppkommer, så samlar Vicevärden ihop alla anmälningar och skickar förfrågan till Contractor. Akuta fall åtgärdas snarast.
Låsen till altandörren sitter många och väntar på, den långa leveranstiden gör att det dröjer men vi hoppas och önskar att dessa inkommer snarast!

Övriga frågor och funderingar eller förslag till förbättringar skickas till styrelsen.
Styrelsen.tallen@gmail.com

Vidare att informera om är att nu sitter de önskade trapetskrokarna vid varje soprum, monterades fel från början men nu ska där sitta rätt krokar så man kan fästa kopplet i när man har hunden med sig till soprummet.

Projektet med att snygga till entrén till Kvartersgården är påbörjad, så framkomligheten kommer vara begränsad för den södra ingången till Kvartersgården. Projektet kommer resultera i en mer välkomnande entré med rejäla plattor som tål att en bil kör på dem, allt för att man ska kunna backa in nära ingången ifall man behöver lasta i eller ur bilen. Även en bouleplan är tilltänkt vid sidan av Kvartersgården för att skapa en rolig gemenskap.

Det var allt som vi hade för nu.
Önskar er en trevlig och mysig höst!