Tallenbladet December

19 december 2021

Jul, jul strålande jul.
Ja nu är julen här och året lider mot sitt slut.

 

Vi har haft ett mycket spännande år och vi ser förväntansfullt fram emot nästa år.

Styrelsen fattade under mötet den 7e december ett beslut gällande valet av nätleverantör. Det har jämförts och diskuterats och slutligen så landande beslutet samt rösten på att låta Skellefteå Kraft få ta över vårat fibernät med den motivering att de var ett stabilt och lokalt företag med support nära oss, de finns tillgängliga årets alla dagar samt att de var billigare än många andra när det kom till omdragning av fibernätet. Vi hoppas på att detta val kommer att bli till allas bästa i vår förening.
Så under våren och hösten 2022 kommer Skellefteå Kraft att uppgradera, dra om och förnya vårt fibernät så att vi kommer få ett snabbare, mer stabilt och framtidssäkrat fibernät.
Mer information kommer att komma ut under projektets gång.

Tidigare under slutet på november fick alla ett utskick gällande parkeringsregler samt uppdatering av mitt HSB, vill då börja med att be om ursäkt ifall parkeringsdelen lät lite väl otrevlig. Det som så klart menades var att parkeringsreglerna återgår till det vanliga från och med 1:a december och de regler som gäller finns att läsa i pärmen samt här på hemsidan under fliken Information->Parkering.

Vill även informera om att nu när både halka och snö klär vår mark så finns det grus att hämta vid kvartersgården samt snöskyfflar att använda vid garagen. Skotta framför er garageport ca 50cm ut från porten, resterande yta tar traktorn hand om.
Snöhantering av den egna ingången till ens gård sköter man själv och skottar i den mån man kan, lämna inte av snön direkt på vägen utanför er gård utan kör den gärna åt sidan eller bort till en närliggande allmän yta.   

Ytterligare att informera om är att Parkeringsgruppen är nu i sitt startskede och de jobbar på för fullt, där finns otroligt många tankar och ideér gällande allt från parkeringplatser till elbils-laddning, så det ska bli otroligt spännande att följa deras arbete under nästa år.
I och med detta projekt så har därför styrelsen beslutat om en höjning av hyran gällande parkeringsplatserna (ej garagen) från 125kr/mån till 225kr/mån.

När det kommer till fönster och dörrbytet så återstår vissa små justeringar samt målning. Justeringar sker vid årsskiftet och målning sker mest troligt till våren.
En påminnelse om att felanmälan/avvikelser skickas till vicevärd Christer Bruman.

Med detta sagt så är det med spänning som vi tågar in i år 2022, många roliga projekt som är på gång.

Från oss alla till er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!