Tallenbladet Jan/Feb/Mars 2023

13 mars 2023

Vi går mot ljusare tider, solen har börjat värma och det som många anses som den härliga delen av vintern är här.

Vi är nu en bit in på vårt nya spännande år och vi inledde det nya året med några ändringar i bokningssystemet vad det gällde bastu samt tvättstuga, även en ny bokningstavla blev monterad som nu kan synkronisera med alla nya och ev kommande ändringar.

Därefter gick vi ut med information om våra garageportar som kan krångla nu speciellt under vintertid. Mycket går att åtgärda själv bara man känner till alla trix. Gå gärna in och läs under fliken Information -> Garage & Parkering -> Garageportar.

Vi kan också äntligen meddela att Skellefteå kraft tillsammans med Energiservice har färdigställt sitt arbete med fiberdragning. Är några små åtgärder kvar som exempelvis bortplockning av kablar utvändigt samt återställningar på mark där uppgrävningar skett, vilket kommer ske till våren.
Föreningen har nu övergått till Bahnhof som leverantör för internet, de har kopplat på sin tjänst så nu hoppas vi att alla får det som utlovats, 250/250Mbit/s. Upplever man att det går långsamt så gör gärna en mätning via bredbandskollen.se och notera de värden som man får, gör gärna två-tre mätningar.
Är det dåliga värden så vill vi att man mailar in dessa till styrelsen på Styrelsen.Tallen@gmail.com , så noteras dessa och en felanmälan skickas till Bahnhof.
Även övriga problem får gärna mailas in till styrelsen så vi blir medvetna om dessa och kan på så sätt ligga på om dessa uppkomna fel.

Därefter har vi en stor information som kommer beröra alla i föreningen under våren. Styrelsen fick in ett krav från Postnord som krävde att föreningen samlar sina postlådor till en gemensam plats för att underlätta postutdelningen.
Som kanske de flesta vet så effektiviserar PostNord sitt arbete på alla möjliga sätt och i år är det vår tur att göra åtgärder. Då styrelsen inte accepterade PostNords egna alternativ på placering av allas postlådor så har nu en postgrupp arbetat med att ta fram bästa tänkbara placering. De har även tagit fram bästa möjliga låsbara postlåda.
Projektet kommer att genomföras under Maj månad om väder och vind tillåter.

Viktigt att notera är att gamla postlådan vid ingången ska sitta kvar på sin vanliga plats då reklam och tidningar, tidskrifter och dylikt kommer fortsätta att delas ut där. Likaså paket levererat av Earlybird och andra leveranser kommer fortsätta att lämnas i postlådorna som vanligt.

Information kommer sammanställas och delas ut till var och en inom kort, där kommer även vilken typ av postlåda samt karta över placering bifogas.
Informationen kommer även komma upp här på hemsidan.

Denna typ av förändring är inget som uppskattas av någon, därav som en liten kompensation kommer PostNord placera ut en Paketbox i vårt område dit man kan välja att få sina paket levererade.  

Vidare att informera om är att Styrelsen diskuterade under föregående möte om kommande aktiviteter för samtliga medlemmar och planerade ihop dessa aktiviteter till att börja med:

·       18/3 Pubkväll i Kvartersgården med bl.a. frågesport och dans

·       30/4 Valborgs med tipsrunda och korvgrillning

·       Under maj månad hålls den traditionella städdagen

·       Under Sommaren kommer bouleplanen invigas

·       Under sensommaren, mest troligt augusti, så håller vi i årets trekamp

Ser fram emot dessa aktiviteter och hoppas att vi får umgås under dessa trevliga tillfällen.

Till sist vill vi informera om, eller rättare sagt påminna alla om, vikten av Sopsortering. Vill uppmuntra alla till att sopsortera då vi har den möjligheten i våra soprum. Inom kort kommer nya skyltar sättas upp inne i vardera soprum som tydligt ska visa vad som ska slängas i vilken behållare.
Tillsammans ska vi försöka hålla våra soprum fina och fräscha och släng inte sådant som inte hör till våra soprum, som exempelvis grovsopor som skall lämnas på återvinningsstation.
 

En liten påminnelse att tips, ideér samt klagomål får gärna skickas till Styrelsens mail, Styrelsen.Tallen@gmail.com
Samt att vicevärden har ny mail och nås numera på Vicevard.Tallen@gmail.com
Dit vänder man sig exempelvis om man har någon felanmälan gällande sina fönster och ytterdörrar, frågor kring lägenheten, kvartersgården, området eller hyrparkeringarna.

Önskar er alla en Trevlig Vårvinter!