Tallenbladet Maj/Juni

12 juni 2022

Den blomstertid nu kommer, med lust och fägring stor. Nu nalkas ljuva sommar. Äntligen är den här.

 

 

Inleder detta blad med att säga att det är så trevligt att föreningen äntligen är åter i sina gemensamma tillställningar. En trevlig dag fick vi på valborgsmässoafton då vi grillade korv och hade tipsrunda, fina bilder finns att se på hemsidan under fliken ’Bilder’. Även städdagen blev lyckad med fint väder och många som var ute och krattade i vårt område samt lite korvgrillning som avslutning.

Vi vill också passa på att hälsa alla nya medlemmar välkomna till vår förening, en del av er träffade vi under våra trevliga tillställningar här i vår. Vi hoppas att ni ska trivas.

Efter Föreningsstämman som hölls den sista maj så får vi hälsa våra nya ledamöter välkomna till styrelsen, Curt Lundmark, Marika Segerstedt, Åke Wallin och Maria Lindahl. Och därmed så avtackar vi Emil Dahle, Ann-Sofie Holmström och Barbro Wallin med blommor och presentkort för deras otroliga arbete i styrelsen.
En avtackning hölls under onsdagen den 8/6 med smörgåstårta tillsammans med den nya styrelsen.

Ytterligare att informera om är att styrelsen fattade ett beslut gällande våra gästparkeringar där beslutet föll på att låta parkeringsdirektiven kvarstå med 24h fri parkering. Även nya direktiv har upprättats vad det gäller hyrparkeringarna, allt för att skapa ordning bland dessa parkeringar.
Detta finns att läsa under fliken ’information – parkering’ samt att info har gått ut i brevlådorna.
Även ommålning av våra parkeringar kommer att ske under sommaren/hösten då dessa rutor är i stort behov av ny färg. Info gällande detta kommer att komma ut i brevlådorna samt på hemsidan inom kort.

Det har även tillkommit en ny flik här på hemsidan under ’information’ som heter ’Här ska vi trivas’. Där kommer det läggas upp några allmänna trivselregler som vi vill hålla i vårt område för att vi alla ska kunna trivas tillsammans. Gå gärna in och läs där.

När det gäller den undermåliga vägen vid norra infarten, vill vi bara upplysa om att det är under behandling, entreprenören håller på att undersöka vägen för att komma fram till en åtgärdsplan. Så frågan är under utredning med en förhoppning om en åtgärd till hösten.
Ny asfalt kring ytan uppe vid Kvistgatan 2 kommer också att åtgärdas.

Ytterligare att berätta om är att Skellefteå Kraft besökte styrelsen under mötet i juni och informerade om kommande projekt. Efter semestern, mest troligt i Augusti/September, så kommer grävningen av vårt nya nät att påbörjas. De kommer att utnyttja befintlig kanalisation så långt det är möjligt så det är inte säkert att det behöver bli så mycket grävning, men blir det grävning på något ställe så kommer detta att markeras ut så ingen riskerar att trilla ner i de grävda hålen.
Så vi kommer att se arbetare från Energiservice i vårt område som då kommer att jobba på med detta projekt.
Därefter, fram mot senhösten, så kommer arbetet inne i lägenheterna att påbörjas. Där de kommer dra kanalisation uppe på vinden samt in till varje lägenhet. De kommer även att förse varje lägenhet med ny utrustning. Mer information om projektet kommer efter sommaren.
Inga långa avbrott på internet kommer att ske under detta projekt då allting kommer att ske bredvid vårt befintliga nät. Kan komma att bli något enstaka kort avbrott på några minuter, men det är något de i allra högsta grad kommer att undvika.

Många av er väntar på att få lås till sin altandörr och vill bara informera om att detta är beställt men det är tyvärr en lång leveranstid på ca tre månader. Mycket tråkigt men tyvärr inget som går att skynda på i dagens läge.
Brytbleck till ytterdörren har vi fått ok från leverantören att montera, bara man följer monteringsanvisningarna till blecket så skall garantin för ytterdörren fortfarande gälla.

För frågor och funderingar så är ni välkomna att vända er till styrelsens mail. styrelsen.tallen@gmail.com 

Det var allt vi hade för den här gången och härmed så tar styrelsen sommarlov men är åter igen i augusti med ny energi. Vi hoppas på att vi får en fantastiskt fin sommar och att vi ses här ute i vårt område.

Varmt och soligt tack till er alla som gör vår förening till den bästa.
Glad Sommar!