Tallenbladet Mars/April

14 april 2022

Vintern lider mot sitt slut och våren är kommen.

 

Börjar detta blad med att informera kring kommande aktiviteter under våren.
Då vädret inte var på vår sida under helgen 8e-9e april då tanken var att vi skulle ha en tipsrunda med korvgrillning, så kommer ett nytt datum för denna tillställning att planeras in. Tanken är att hålla denna aktivitet under valborgsmässoafton, lördagen den 30/4. Inbjudan till tipsrundan kommer att komma ut inom kort till samtliga i brevlådan. Under den aktiviteten så kommer vi tillsammans gå en tipsrunda genom skogen eller runt i vårt område som sedan avslutas med fika och korvgrillning. Vi håller alla tummar att vädret nu framöver får vara med oss så att vi får en trevlig dag tillsammans.
När snön har smält bort så är det dags för den årliga städdagen där vi krattar och gör fint i föreningen. Än så länge finns inget datum för denna tillställning utan information om detta kommer längre fram.
Mot slutet av maj så brukar det även hållas en föreningsstämma där alla medlemmar får komma och delta. Information om dag, tid och plats kommer att komma ut inom kort.

Vidare att berätta är att under mötet i mars fick styrelsen besök av vår ekonomiansvarig på HSB. Hon gick igenom ekonomirapporten och förtydligade kring vissa punkter. En summering av det hela är att föreningen har en god ekonomi som sköts bra. Detta är något som även banken har noterat vilket innebär att föreningen fortsätter ha låga räntor vid omförhandling av lånen.

Även AimoPark besökte styrelsen i mars och informerade kring kommande direktiv kring våra besöksparkeringar. Tidigare har nämnts att besökparkeringarna skall få ändrade regler i början av april. Detta är något som kommer att skjutas på då frågan behöver ses över och diskuteras kring ytterligare. Därav beslutades det att man kommer vänta med nya direktiv.

Parkeringsgruppen jobbar på för fullt med sitt stora projekt inom parkering och elbilsladdning.

En del skyltar är nu beställt och kommer inom kort att monteras upp i området, det är lekfulla ”kör sakta” skyltar samt en ny ”varning för farthinder” skylt som kommer att sitta vid vägbulan längs första infarten.

Trafikspeglar är under diskussion där styrelsen funderar kring tänkbara placeringar av dessa.

Under mötet i April fick styrelsen besök av valberedningen som informerade om hur arbetet går med kandidater till olika poster. Något som saknas är kandidater till valberedningen samt en kandidat till posten revisor-suppleant. Känner du att du skulle passa för något av dessa uppdrag så ta kontakt med valberedningen.

Vidare så vill vi nämna lite kring djurlivet och vissa trivselregler.
Vill man mata fåglarna och gynna fågellivet så hänvisar vi till att mata dessa i skogen och inte intill husen. Om man nu gärna vill ha fåglar utanför fönstret så ber vi er att EJ mata med nötter och fågelfrön då dessa lätt skräpar som i sin tur drar till sig möss och råttor. Mata hellre med fläsk/fett som då placeras högt ovanför marken.

Direktiv gällande katter och hundar kommer inom kort, frågan undersöks och kommande trivselregler kommer att skickas ut.
Tills dess gäller sunt förnuft, du som ägare av ditt husdjur har också ansvar att se till att den inte medför någon skada eller andra olägenheter hos någon annan.

Grävlingen som besökte oss sommaren 2020 har inte synts till sen dess och vi hoppas att det får förbli så. Skulle man se till den eller andra djur som inte hör hemma i området så informera gärna styrelsen om det.

Sist att nämna är att alla är välkomna att vända sig till styrelsemailen med frågor och funderingar samt om man har tips och idéer. Nu när aktiviteter har dragit igång så är alla tips och ideér välkomna kring vad ni som medlemmar skulle vilja hitta på för trevligheter här framöver.

 

Tack för den här gången.
Önskar er trevlig påsk och en härlig vår.