Tallenbladet November

07 november 2021

Nu är vintern på ingång och snön kommer snart att pryda både träd och mark.

 

Nu när kylan och minusgraderna har anlänt så vill vi först påminna alla om att stänga av sommarvattnet, är det så att man inte vet hur man gör eller av andra orsaker har svårigheter att utföra detta så be en vänlig granne om hjälp eller vänd er till styrelsen så ordnar vi det.

Vidare att informera om så har Contractors enomra jobb med fönster och dörrbytet nu nått sitt slut och vi tackar dem hjärtligt för deras insatts. En slutbesiktning kommer att ske här i november och mest troligt kommer de att utföra besiktningen hos vissa, en så kallad stickprovskontroll. De utvalda kommer att få avisering i brevlådan.
Ni som redan nu har upptäckt något fel skickar in felanmälan till Rolf Andersson på mail Rolf.Andersson@hsb.se
Uppstår något fel längre fram, om någon månad eller något år, så görs en felanmälan till vår vicevärd Christer Burman.

Det har även kommit in en förfrågan om det är möjligt att sätta barnlås på altandörren, och svaret är ja, man kan absolut få detta monterat.
Det sätts då en spärr på handtaget som medför att man får använda ett så kallat tvåhandsgrepp för att öppna dörren, spärren trycks in samtidigt som man ska vrida upp handtaget.
Önskar man att det monteras ett barnlås på altandörren så vänd er till styrelsens mail med namn och adress så ordnar vi det, Styrelsen.Tallen@gmail.com.  

Det har även inkommit en önskan om att det byggs en arbetsbänk i tvättstugan, detta kommer att ordnas så snart som möjligt.

Slutligen att säga så kommer vi uppdatera hemsidan med information på engelska nu då mer och mer flerspråkiga flyttar till vår förening. Så under fliken ”In english” kommer nu viktigt och nyttig information finnas på engelska. Även informationsbladen som går ut i brevlådorna kommer att skrivas både på svenska och engelska. Allt för att alla ska kunna ta del av den information vi har.

Med detta sagt så önskar vi er alla en fortsatt trevlig och mysig höst/vinter.