Tallenbladet Oktober

10 oktober 2021

Nu är höstens alla vackra färger här och styrelsens arbete fortsätter i vanlig ordning


I början på September tog styrelsen sin årliga rundtur i området och noterade ett antal punkter som behövde åtgärdas. Det var några lykstolpar som behövde rätas upp, en del träd som behövde kapas ner, där vissa skymde skyltar och andra var i kritiskt skick. Som ni märkt har arbetet med att ordna detta satts igång.

I samband med fällning utav vissa träd så kom frågan upp ifall det kommer återplanteras några träd, eftersom samordningen har vissa önskemål samt kommunen har vissa krav på just trädens placering så behöver information kring detta undersökas närmare. Då våra träd fyller en funktion och även pryder vårt område så kommer denna fråga att lyftas av styrelsen längre fram.

Under rundvandringen beslutades det även att stora sandlådan på aprikosa området skall plockas bort och fyllas igen samt att lilla sandlådan bevaras och fylls upp med ny sand, även sandlådan på blåa området närmast skogen kommer att göras mindre.

Vidare att informera om är att mangeln inne i tvättstugan har tyvärr gått sönder och denna går ej att laga. Så frågan är om det finns behov av en mangel i vår förening. Medlemmarna i Brf Tallen får gärna tycka till om den frågan om de anser att vi är i behov av en mangel eller om vi klarar oss utan. Åsikter skickas till styrelsens mail. Styrelsen.tallen@gmail.com

För att nämna lite om Contractor och deras arbete med fönster och dörrar så flyter arbetet fortfarande på otroligt bra, tidsplanen följs och de börjar närma sig sitt slut. Sista området står snart på tur.

Eftersom att kylan och eventuellt snön är påväg så har det uppstått en del oro kring vad det gäller fönster och dörrbytet. Information om hur de kommer att gå tillväga kommer inom kort, men för att svara på frågan om det ens är möjligt så är svaret ja, det går att byta fönster även under vinterhalvåret, arbetssättet kommer bara att se lite anorlunda ut jämfört med sommarhalvåret.

Styrelsen vill notera att en slutbesikting av fönster och dörrar kommer att ske i december, men skulle man upptäcka något fel innan dess så bör man notera detta, maila in anmärkningen samt vilken adress det gäller och ens kontaktuppgifter till Rolf Andersson. Rolf.Andersson@hsb.se 

Som det nämndes i tidigare tallenblad så hade vi besök av Skellefteå Kraft under våren och nyligen fick vi in deras offert. Styrelsen skall nu väga för och nackdelar mellan de olika offerterna som inkommit från olika företag. Mer information om vem som ska få äran att förbättra nätet i vår förening kommer senare. Nästa steg blir att hitta en bra och tillförlitlig internetleverantör. Internetgruppen arbetar vidare med detta.

Styrelsen satte även ihop en grupp som de valde att kalla Parkeringsgruppen. De ska arbeta med att undersöka våra parkeringsplatser och våra garage samt att kolla upp möjligheten att ladda elbilar. Parkeringsgruppen kommer jobba på fortlöpande med detta och mer information kommer längre fram.  

Sist att nämna är att aktiviteter för våra medlemmar är igång igen nu då restriktionerna har lättat. Så hockeykvällarna har startats upp, bokcirkeln är igång och våra minsta har fått en egen liten förening vid namn Tallkottarna. Tillsammans skapar vi en gemenskap.

Det var allt för den här gången.

Önskar er alla en fortsatt trevlig höst!