Höstens städdagar

30 september 2021 Höstens städdagar blir helgen 2-3 oktober 2021 ALLA är med och bidrar med det man kan. Kan du inte under helgen så går det bra att ”jobba i förväg”. Föreningen bjuder under lördagen på något ätbart mellan 12.00-13.00 intill Örtagård.

Detta är vad som behöver göras på hela området:

·       Sopa kring portar, cykelförråd, på våra gator, framför ditt eget garage och på din egen parkeringsplats.

·       Kratta alla gräsytor (även de som ligget tex bakom garagelängorna) så att inte gräs, jord eller sand ligger upp under/mot träytor på våra fastigheter, tex garage och cykelskjul. 

·       Rensa silarna längst ner på alla hängrännor så att dessa inte är fulla i löv och barr vilket stoppar upp avrinningen.

·       Rensa och spola i alla dagvattenbrunnar på området.

·       Städa i soprummen så att de får vara fina och fräscha.

·       Städa i tvättstugorna, även i avlopp och ovanpå de rör som går i taket.

·       Ta in vattenslangarna.

·       Gör fint kring de två grillstäder som finns på området.

·       Klippa ner/tar bort växtlighet som ligger mot väggar och som är för höga eller ”ramar in” kring tex altaner nere- alla ytor är just allas

·       Avlägsna rotskott som växer kring våra träd, kapa halvdöda träd och grenar.

·       Du med trädäck utanför din altan, odlingslådor eller annat liknande som inte följer Brf Torpgläntans instruktioner och trivselregler får ta bort dessa. Läs på hemsidan vad det är som gäller: https://www.hsb.se/norr/brf/torpglantan/

(Gå in i menyn för att hitta trivselreglerna.) 

Passa på att rensa i lägenheten, förrådet och garaget då containers finns på området där du kan sätta det som ska kastas! 

OBS! Lägg ”rätt saker” i avsedd container.