Kallelse digital extrastämma

08 april 2021 Då föreningen saknar valda revisorer som kan granska föreningens revision för 2020 tillsammans med auktoriserad revisor behöver vi ha en extrastämma. Detta ska vara klart för att vi sedan ska kunna genomföra ordinarie stämma där revisonen för 2020 enligt gängse ordning ska vara godkänd. Kallelse ut till medlemmarna för detta ska enligt stadgarna ske minst 14 dagar innan extrastämman.

UNDERLAG INFÖR POSTRÖSTNING TILL HSB BRF TORPGLÄNTAN EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA DEN 26 APRIL 2021.

Styrelsen i HSB Brf Torpgläntan har vid sitt styrelsemöte den 25 mars 2021, beslutat att enligt HSB´s rekommendationer genomföra extra föreningsstämma den 26 april 2021 med enbart poströstning för att minska risken för smittspridning av covid-19.

 

Tillfällig lag medger enbart poströstning efter beslut av styrelsen

 

En lag om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor infördes under 2020 och gäller till den 31 december 2021. Lagändringen syftar till att motverka spridningen av det virus som orsakar covid-19 och underlätta för föreningar att genomföra föreningsstämmorna utan hälsorisker för medlemmar och andra. Det är ytterst angeläget att föreningsstämmor i det rådande läget kan genomföras på ett sådant sätt att risken för smittspridning av coronaviruset och sjukdomen covid-19 minimeras.

 

Lagen möjliggör att föreningsstämmor kan genomföras, antingen genom elektronisk uppkoppling i kombination med poströstning eller genom att medlemmarna enbart deltar genom poströstning.

 

Styrelsen har beslutat att stämman ska genomföras utan fysisk närvaro med enbart poströstning och att utomstående inte ska ha rätt att närvara.

 

Information inför poströstning

 

Styrelsen har utifrån dagordningen till den ordinarie föreningsstämman upprättat bifogade underlag för poströstning.

 

dagordning

1.     Extra föreningsstämmans öppnande

2.     Stämmoordförande

3.     Stämmoordförandens val av protokollförare

4.     Godkännande av röstlängd

5.     Fråga om närvarorätt vid föreningsstämma

6.     Godkännande av dagordning

7.     Två personer att jämte stämmoordföranden justera protokollet

8.    Två rösträknare

9.     Fråga om kallelse skett i behörig ordning

10. Val av revisor/er och suppleant

11. Föreningsstämmans avslutande

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medlemmar som avgivit poströst förs in i röstlängden och ses som närvarande vid föreningsstämman. Medlem som inte har betalat förfallen insats eller årsavgift har inte rösträtt.

 

Endast en medlem per bostadsrätt kan avge röst, normalstadgarna anger att:

Innehar flera medlemmar bostadsrätt gemensamt har de tillsammans en röst. Innehar en medlem flera bostadsrätter i bostadsrättsföreningen har medlemmen en röst.

Medlem som inte betalat förfallen insats eller årsavgift har inte rösträtt.