Kallelse ordinarie stämma HSB Brf Torpgläntan

10 maj 2021 Styrelsen i HSB brf Torpgläntan har vid sitt styrelsemöte den 25 mars 2021, beslutat att ordinarie föreningsstämma den 25 maj 2021 ska genomföras med enbart poströstning för att minska risken för smittspridning av covid-19. Tillfällig lag medger enbart poströstning efter beslut av styrelsen En lag om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor infördes under 2020 och gäller till den 31 december 2021. Lagändringen syftar till att motverka spridningen av det virus som orsakar covid-19 och underlätta för föreningar att genomföra föreningsstämmorna utan hälsorisker för medlemmar och andra. Det är ytterst angeläget att föreningsstämmor i det rådande läget kan genomföras på ett sådant sätt att risken för smittspridning av coronaviruset och sjukdomen covid-19 minimeras. Lagen möjliggör att föreningsstämmor kan genomföras, antingen genom elektronisk uppkoppling i kombination med poströstning eller genom att medlemmarna enbart deltar genom poströstning. Styrelsen har beslutat att stämman ska genomföras utan fysisk närvaro med enbart poströstning och att utomstående inte ska ha rätt att närvara. Information inför poströstning Styrelsen har utifrån dagordningen till den ordinarie föreningsstämman upprättat bifogade underlag för poströstning. Poströsten ska ha inkommit till föreningen senast 21 maj. Medlemmar som avgivit poströst förs in i röstlängden och ses som närvarande vid föreningsstämman. Röstberättigad Endast en medlem per bostadsrätt kan avge röst, normalstadgarna anger att: Innehar flera medlemmar bostadsrätt gemensamt har de tillsammans en röst. Innehar en medlem flera bostadsrätter i bostadsrättsföreningen har medlemmen en röst. Medlem som inte betalat förfallen insats eller årsavgift har inte rösträtt. Poströstningsformuläret Du röstar genom att markera rutan JA eller NEJ om du bifaller förslaget eller inte. Om du vill avstå från att rösta under någon punkt markerar du inte något svarsalternativ. Observera att det inte är möjligt att lämna instruktioner eller kommentarer i formuläret, om så görs är rösten ogiltig.

Dagordningen är här bifogad i kallelsen.

Punkter på dagordningen som är markerade med * är inte föremål för poströstning.

§ 1.                Föreningsstämmans öppnande *

§ 2.                Val av stämmoordförande *

§ 3.                Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare *

§ 4.                Godkännande av röstlängd *

§ 5.                Fråga om närvarorätt vid föreningsstämma *

§ 6                 Godkännande av dagordning *

§ 7.                Val av två personer att jämte stämmoordföranden justera protokollet *

§ 8.                Val av minst två rösträknare *

§ 9.                Fråga om kallelse skett i behörig ordning

§ 10.              Styrelsens årsredovisning (Bifogas kallelsen)

§ 11.              Genomgång av revisorernas berättelse (Bifogas kallelsen)

§ 12.              Fastställande av resultaträkning och balansräkning (Bifogas kallelsen)

§ 13.              Beslut i anledning av bostadsrättsföreningens vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen (Bifogas kallelsen)

§ 14.              Beslut om ansvarsfrihet för styrelsens ledamöter

§ 15               Beslut om arvoden och principer för andra ekonomiska ersättningar för förtroendevalda som valts av föreningsstämman

§ 16               Beslut om antal ledamöter och suppleanter

§ 17               Val av styrelsens ordförande, styrelseledamöter och suppleanter

§ 18               Presentation av HSB ledamot *

§ 19               Beslut om antal revisorer

§ 20               Val av 2 ordinarie revisorer

§ 21               Beslut om antal ledamöter i valberedningen  

§ 22               Val av valberedning

§ 23               Val av distriksrepresentant och ersättare till distriksstämmor samt övriga representanter i HSB föreslår styrelsen överlåtes att till efter stämman vald styrelse fördela vid konstituerande möte.

§ 24               Av styrelsen till föreningsstämma hänskjutna frågor och av medlemmar anmälda ärenden som angivits i kallelsen.

§ 25.              Föreningsstämmans avslutande *