Torpgläntan Nytt - tillsammans förbättrar vi!

27 maj 2021 Det är viktigt att vi alla hjälps åt med de saker vi själva kan göra för föreningen för att hålla alla kostnader nere- det är inte ålagt enbart styrelsen; Alla är vi medlemmar. Gör vi inte det vi kan, så kan det hända att hyrorna påverkas framåt. Det är tillsammans vi gör det, och jag vet att vi kan!

SOPSORTERINGEN: Vi fortsätter att tjata om soporna:  Under städdagarna presenterades den merkostnad som blivit för föreningen jämfört med året innan då vi inte sköter sopsorteringen samt lägger dit saker som vi själva ska köra iväg till Bredviksbergets återvinningscentral. Det blev 67.458 kronor i förhöjda avgifter.... Känns MYCKET tråkigt med den kostnaden då vi för den summan hade kunnat köpa in saker tex till en ny och säker lekplats. Ett enda ord: SKÄRPNING!

VÅRT FIBERNÄT: Nytt är upphandlat och ska vara klart inom första halvåret 2022. Vårt gamla nät har börjat göra sitt.

3 STYCKEN LADDBOXAR för 6 stycken elbilar är nu installerade på området. Genom statens ”Klimatklivet” ansökte vi om bidrag för installationen och fick 50% av slutsumman i bidrag. Totalkostnaden för föreningen blev då ca. 49.000 kronor. Detta höjer värdet för föreningen och gynnar miljön! Du som har en laddhybrid eller elbil och vill använda laddpunkten: Kontakta Pertti på Skihagestigen 4B för info.

GRÄSKLIPPNING OCH TRIMNING: Att få någon i föreningen som kan sköta om helheten vad gäller gräsklippning och trimning kring fastigheterna är svårt. Styrelsen har därför valt att efter inkomna offerter från 3 olika företag göra en upphandling med JC Hem. Detta är på prov under 1 år och ska utvärderas innan ev. förlängning. 

SOMMARTELEFON:  Under sommaren/semestertider är det som vanligt Irene Sidenmark du vänder dig till i första hand. Får du inte tag på henne kommer det från och med 1/6 att finnas någon ur styrelsen att nå på telefon 073-805 46 37. Detta är enbart till för problem som absolut inte kan lösas på vardagar under dagtid.