Torpgläntan Nytt

03 maj 2022 Här kommer lite information från medlemsmötena där vi var rätt många som kunde träffas.

Nya fibernätet - äntligen påbörjas arbetet, det byggs utifrån befintliga kopplingspunkter i området med fiber till varje lgh + Örtagård och våra två fjärrvärmecentraler.

Nya avgiften för TV (basutbudet) och bredband blir totalt 214kr/månad. Nätets hastighet blir 500 megabit och TV-tjänsten innehåller 17 kanaler. Vill du ha ett större tv-utbud kan du själv teckna detta individuellt.

Alla får en ny router samt TV-box till samma månadskostnad. Telenor har support hela vägen till respektive lägenhet för att felsöka samt ge stöd vi tekniska problem.

Vecka 20 är preliminärt startdatum för grävningar och installation i lägenheterna.

Viktigt att veta: Alla måste ge tillgång till teknikerna så att installation skall kunna göras i er lägenhet. Mer information kan du/ni få via Pertti Vainikainen på telefon 076-880 38 82.

Soprummet: Kartonger av större storlek KASTAS EJ I SOPRUMMET utan skjutsas till återvinningen som finns i Munksund intill järnvägsövergången vid havsbadsvägen.

Motorvärmarsladdar: Får ICKE sitta kvar i elstolpen- ta in den, barn kan få ström i sig!

Garage: Du som har garaget som förråd/inte har din bil däri- garage hyrs ut för att förvara bilar och ska därför sägas upp om så inte är fallet - vi har rejäl kölista till garage. 

Fläktfilter i köket byts enligt beslut i oktober för alla så att vi få en slags ordning på det. Har du behov av att byta innan så hör du av dig till någon ur styrelsen. 

Framtida planer för planteringar: Det finns idag ingen budget lagd för planteringar då vi haft stora utgifter, i andra ”måste-åtgärda-ärenden” men vi önskar och vill gärna planera för detta framåt. Är du intresserad av att vara med i en grupp som tar fram ideer och förslag på det området? Hör av dig till någon ur styrelsen. 

För information: På Torpgläntestigen 1 pågår arbete då det är olag i stammen/vattenledningen och under denna. 

Vi får informera berörda vartefter vi vet vad som behöver göras.