Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB och Peab samverkar i markanvisningstävling i Sundsvall - Ångbåtskajen

29 april 2024 I centrala Sundsvall, vid Stora Hamnkajen, ska centrums äldre bebyggelse i sten bindas samman med moderna och nyproducerade flerfamiljshus i trä. Därför har kommunen utlyst markanvisningstävlingen Nya Hamngatan, där HSB och Peab lämnat in ett gemensamt tävlingsbidrag.

I centrala Sundsvall, vid Stora Hamnkajen, ska centrums äldre bebyggelse i sten bindas samman med moderna och nyproducerade flerfamiljshus i trä. Därför har kommunen utlyst markanvisningstävlingen Nya Hamngatan, där HSB och Peab lämnat in ett gemensamt tävlingsbidrag.

Från stan Ångbåtskajen.png

Gamla E4:an ska omvandlas till en grön stadsgata och kajkanten på Nya Hamngatan, som idag används till bilparkering, ska omvandlas till bostadskvarter.

Platsen längs med Nya Hamngatan är en viktig pusselbit i framväxten av Sundsvalls uppdaterade stadsbild. Vi är stolta över att vårt tävlingsförslag lyckas binda ihop gammalt och nytt samtidigt som vi bidrar med både vackra och hållbara bostäder, säger Anders Wallner vd HSB Södra Norrland.

Förslaget omfattar två kvarter med fyra huskroppar i varierande våningshöjder och cirka 70 lägenheter, alla med vattenkontakt från ett eller flera rum i bostaden. Projektet genomsyras av låg klimatpåverkan, bland annat planeras fasad och stomme i trä.

- Med vårt förslag har vi ambitionen att tillföra ett vackert och hållbart projekt som löser dagens och morgondagens behov för så väl boende som för stadens övriga invånare. Det inkluderar stora boendekvaliteter i lägenheter med varierad storlek, parkeringsmöjligheter, levande bottenvåningar och inte minst vackra och varierade fasader som vänder sig ut mot vattnet och skapar en ny framsida som ger ett varmt välkomnande till den som närmar sig staden, säger Anders Wallner vd HSB Södra Norrland.

Framifrån Ångbåtskajen.png

Samarbetet med Peabs team är väl inarbetat, hitintills har HSB och Peab tillsammans uppfört 650 bostäder inom området Mariehöjd i Umeå.

Mer information om tävlingen och Nya Hamngatan finns att läsa på Sundsvalls kommuns hemsida.