Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bostadsbyte under semestern - detta behöver du tänka på

05 juni 2024 Planerar du att byta bostad i sommar för hemester och upptäcka nya platser i vårt avlånga land? Då finns det viktiga saker att tänka på, särskilt om du bor i en bostadsrätt!

Under de senaste åren har så kallade hemester, där man spenderar semestern på hemmaplan i Sverige, blivit allt vanligare – är det kanske det du planerar för i sommar? Men det är lätt hänt att kostnaderna skenar i väg när man är borta en längre tid på en annan ort.  För att pressa ner boendekostnader och inte bo på hotell är det inte ovanligt att byta bostad med någon annan under en kortare period.

Ett bostadsbyte kan ses som en andrahandsupplåtelse vilket avser både uthyrning som sker mot betalning samt uthyrning utan ersättning och det kräver godkännande från bostadsrättsföreningen. Så planerar du att göra ett bostadsbyte i sommar för att kanske upptäcka västkusten, eller bara vill uppleva något nytt så är det viktigt att veta vad som gäller.

För att veta hur du ska gå till väga vid ett bostadsbyte kan du läsa mer här!