Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

En givande dag i Köpenhamn

06 september 2024 Köpenhamn visade sig från sin bästa sida under torsdagens studiebesök. Utöver strålande sol bjöds deltagarna på ett intressant program med många idéer att plocka hem gällande såväl social hållbarhet som klimatåtgärder.
Bostadskvarteret 8tallet Bostadskvarteret 8tallet

Dagen inleddes i bostadskvarteren 8tallet och UN17. De båda kvarteren är kända för sina innovativa idéer och design där såväl miljömässig- som social och ekonomisk hållbarhet står i fokus. Gudningen på 8tallet genomfördes av de boende i huset och de berättade bland annat om hur de gemensamma lokalerna används till de 40 olika intressegrupperna som finns i huset.

Dagen fortsatte i de offentliga parkerna SUND Naturepark och Operaparken där deltagarna bjöds på flera kreativa lösningar bland annat för att hantera stora mängder regnvatten. Turen avslutades på Köpenhamns avfalls- och energianläggning CopenHill. Här har aktivitet och natur integrerats på anläggningens tak och blivit Köpenhamns centrum för urban bergssport. Ett extra plus var den spektakulära utsikten.

- Allt var mycket fint ordnat med bra guider och intressanta stopp. Att dessutom lunchen serverades på kanalen och kunde kombineras med sightseeing var ett stort plus, sade en av deltagarna efter avslutad tur.