Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

En lyckad ägarträff – HSB Södertörns föreningsstämma

24 maj 2024 Den 22 maj 2024 hölls HSB Södertörns föreningsstämma. Mot en fond av klarblå himmel och strålande sol hade HSB Södertörn glädjen att få välkomna ägare, medlemmar och andra intresserade till en av årets viktigaste dagar; vår föreningsstämma!

Eftersom HSB är en kooperation finns inga aktieägare. Istället ägs vi av våra medlemmar. Så när HSB Södertörn bjuder in till föreningsstämma är det vid det tillfället som viktiga beslut och förutsättningar för verksamheten dras upp. 

Precis som i bostadsrättsföreningen beslutas om årsredovisningen för förra verksamhetsåret kan läggas till handlingarna och om styrelsen kan beviljas ansvarsfrihet. Men på agendan finns också val och förslag från styrelsen och valberedningen. 

De viktigaste punkterna som beslutades på stämman i år var: 

  • Jonte Söderström valdes på nytt till ordförande för två år till på posten. 
  • En ny styrelseledamot valdes in, Rasmus Hansen. 
  • Alla ärenden på dagordningen fastställdes enligt förslagen i stämmohandlingarna. 

Vi passade på att prata lite med Katarina Eliasson, vd-assistent på HSB Södertörn, som är en av dem som förbereder och ser till att stämman genomförs på rätt sätt. 

Katarina är ansvarig för att de parlamentariska delarna av stämman flyter på liksom allt praktiskt under själva dagen. Det betyder alltså allt från att kallelse, dagordning och handlingar skickas ut i enlighet med stadgar och gällande bestämmelser, till att beställa in dryck och förtäring – och allt däremellan. 

Varför är det här en viktig dag? 

Det är för att vi ägs av våra medlemsföreningar och det är en dag när besluten fattas om i vilken riktning HSB Södertörn ska gå. Det är vårt högsta beslutande organ. 

Vad har varit roligast med stämman i år? 

Det roligaste var att det var fler röstberättigade fullmäktigeledamöter som deltog på föreningsstämman än tidigare år. Ett rekord helt enkelt. 

Vårt varmaste tack till alla er som ville och kunde delta på stämman i år. Vi hoppas att vi ses igen nästa år och att vi då är ännu fler deltagare än det rekordår vi hade igår.