Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Fortsatt samarbete för tryggare bostadsområden

03 maj 2024 En ny överenskommelse är undertecknad mellan en rad aktörer för fortsatt samverkan på Charlottesborgsområdet i Kristianstad. HSB Skåne är en av aktörerna som arbetar vidare för ett tryggare bostadsområde.
En man och ett barn promenerar hem efter träning

Överenskommelsen som nu undertecknats gäller i två år och säkerställer fortsatt utveckling av den positiva trenden i området. Målen och aktiviteterna i överenskommelsen har bland annat utformats med hänsyn till utvärdering av tidigare överenskommelser samt Polisens trygghetsmätning. Att fastighetsägare, företagare, föreningar, kommun och polis går samman och gemensamt arbetar för tryggare områden gör stor skillnad. Det bevisades framför allt i vintras då Charlottesborg togs bort från Polisens lista över utsatta områden i Sverige.

- Genom den tredje överenskommelsen kommer vi att fortsätta det goda arbetet och nu fokusera på att öka tillit, gemenskap och trygghet för alla boende. Att skriva ner målen som en överenskommelse ökar tydligheten, säger Anne Siivola, bosocial chef på HSB Skåne.

Exempel på aktiviteter som de samverkande aktörerna arbetar vidare med är

  • Sommarjobbssatsning för ungdomar.
  • Aktiviteter för gammal och ung genom bland andra kommunens mötesplats och Framtidsverkstadens aktiviteter så som tjejgrupper och seniorgrupper.
  • Polisen är närvarande och har möjlighet till kamerabevakning.