Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

HSB Sydost och HSB Göta har fattat beslut om fusion

28 maj 2024 Föreningarna har nu hållit stämma och där röstade medlemmarna enhälligt för det förslag till beslut om fusion de båda styrelserna tillsammans arbetat fram. Därmed påbörjas arbetet med ett samgående föreningarna emellan.

Föreningarna har under en längre tid fört diskussioner om ett fördjupat samarbete. Bakgrunden till detta är det ekonomiska läget med stigande räntekostnader och inflation jämte ett utmanande marknadsläge med ökade krav och förväntningar och stora framtida investeringsbehov. Diskussionerna ledde fram till ett beslut om förslag till fusion som alltså nu röstats igenom av medlemmarna.

- I HSBs uppdrag ligger att varje dag arbeta för trygghet och hållbar utveckling för medlemmarna tillika ägarna. Genom att ta ansvar för nuläget säkerställer vi en långsiktigt hållbar ekonomi med bättre förutsättningar att klara det uppdraget, säger Sebastian Lindroth, ordförande i HSB Sydost.

Trots att fusionen innebär att den nya föreningen blir en av landets till ytan största föreningar och verksamhetsområde, står närheten till lokala kontor och mötesplatser i fokus.

- När vi tillsammans blir större har vi bättre förutsättningar att finnas nära alla våra medlemmar. Att stärka och bibehålla den lokala närvaron i hela vårt verksamhetsområde är en tydlig målsättning med fusionen, säger Elin Rydberg, ordförande i HSB Göta.

Som en sammanslagen förening blir man fler medarbetare med kunskap och kompetenser som kompletterar och stärker organisationen som helhet. Det är en stor fördel med tanke på ökade krav på regelefterlevnad samt medlemmarnas behov av ett allt bredare tjänsteutbud och utbildning inom bland annat styrelsearbete och fastighetsförvaltning.

- Genom ett samgående säkerställer vi leveransen av största möjliga medlemsnytta för våra medlemmar och bostadsrättsföreningar från dag ett och framåt – det är vår övertygelse, menar Sebastian Lindroth och Elin Rydberg.

Vid frågor kontakta:

Sebastian Lindroth
sebastian.lindroth@hsb.se

Elin Rydberg
elin.rydberg@hsb.se