Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Se webbinariet om olovlig andrahandsuthyrning

24 oktober 2024 Tidigare i veckan sände HSB ett webbinarium om olovlig andrahandsuthyrning i bostadsrättsföreningar. Sändningen finns nu för alla att ta del av på Youtube.
HSB webbinarium

Olovlig andrahandsuthyrning är vanligt förekommande bland bostadsrättsföreningarna i Sveriges tre största städer. I Stockholm, Malmö och Göteborg finns problematiken hos nära varannan brf, och i var femte av dessa föreningar förekommer olovliga upplåtelser med kriminell karaktär. Det visade en kartläggning från HSB i september. Trots detta utreder regeringen just nu hur privatuthyrningen kan underlättas framöver.

HSB har publicerat fem förslag på åtgärder på problemet, och tidigare i veckan höll vi dessutom ett digitalt seminarium på området. Utöver HSB Riksförbunds ordförande Johan Nyhus deltog Viktoria Wallin, fastighets- och föreningsjurist samt Ibraham Khalifa som är styrelseordförande i HSB brf Tallen i Märsta.

Du är välkommen att ta del av det i efterhand på Youtube genom att följa länken. Det går också bra att titta via den inbäddade spelaren nedan.

Var vänlig att tillåta marknadsföring-cookies för att titta på denna video.

Behöver du juridisk rådgivning?

Fastighetsägare och enskilda HSB-medlemmar är varmt välkomna att kontakta HSBs jurister som har stor erfarenhet i frågor som rör boendet.