Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Ska du fira något i sommar – det här gäller för fest på föreningens innergård

21 maj 2024 Äntligen är sommar, sol, examenstider och spontana grillkvällar runt hörnet. Behöver du veta vad som gäller för din tillställning? Vi har koll!

Bor man i ett flerfamiljshus är det viktigt att hitta en balans mellan hänsyn och tolerans. Sommartid ökar umgänget utomhus, särskilt på innergårdar, där grannar samlas för grillfester, examensfiranden och barnkalas.

Patrik Nordlund från HSB, framhåller att det inte finns några generella förbud mot fester. Boende uppmanas att känna till och följa trivselregler i sin bostadsrättsförening, med betoning på sunt förnuft och gemensam trivsel. Det finns inga specifika klockslag eller förbud i bostadsrättslagen, utan bedömningar av störningar görs utifrån frekvens, ljudnivå och längd på festligheter.

Patrik Nordlund understryker vikten av att undvika onödiga konflikter genom dialog och saklig kommunikation med grannar. För att förebygga eventuella konflikter vid fester, rekommenderar vi att du informerar dina grannar om planerade evenemang genom att sätta upp lappar med detaljer om tillställningen och kontaktinformation. 

Vill du läsa mer om vad som gäller och vad Patrik Nordlund, samordnare boendesociala gruppen, HSB Göteborg säger. Läs här.