Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Succé för Hallundakalaset

20 juni 2024 För andra året i rad bjöd HSB Södertörn in boende och medlemmar till Hallundakalset. Utanför vårt lokalkontor på Kornvägen 18 bjöd vi och några lokala föreningar på ett hejdundrande eftermiddagskalas i solskenet.

Nåja, det kom faktiskt en liten regnskur men i stort sett hade vi även vädret med oss. Det är svårt att uppge någon exakt besökssiffra men vi räknar med att omkring 1000 medlemmar och boende kom och hängde med oss på Hallundakalaset. 

Tillsammans med Botkyrka kommuns närpolis, Hallunda biblioteket, FolkLab, TalangAkademin och en lokal bouleförening bjöd vi på ett fantastiskt kalas. Förutom att äta korv, ta en bulle till kaffet eller saften kunde man spela på vårt lilla lyckohjul, testa sina förmågor inom bågskytte, hoppa sig själv utmattad i vår hoppborg eller bara slå sig ned en stund och mumsa på lite popcorn medan man tittade på boulespelarna.  

hallundaextnyhet1.jpg

Intäkterna från vårt lyckohjul går precis som vanligt till WeEffect och deras arbete för att minska fattigdom och svält i världen.   

Våra besökare gavs också möjlighet att vara med och bidra med goda idéer och tankar om hur Hallundaområdet kan förbättras. Barn och vuxna deltog med stort engagemang och många bra idéer kom fram. Idéer och förslag kommer nu att tas om hand och vi återkommer efter sommaren med på vilket sätt vi arbetar vidare.  

hallundaextnyhet2.jpg

I år är vi också lite extra stolta över att ha kunnat återbruka sommarblommor. I stället för att kasta blommor som vi bytt i föreningarnas planteringar fick dem flytta hem till boende i området.  

Stort, varmt tack till att besökare, medarbetare och de lokala aktörer som alla på sitt sätt bidrog till att verkligen göra Hallundakalaset till det kalas som det blev!