Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Succéstart för projektet Goda grannar på Savannen

18 juni 2024 Vilken rivstart det blev för projektet Goda grannar på Savannen i Trollhättan den 17 juni! Drygt 80 glada grannar (boende i HSB-brf:erna: Antilopen, Gasellen och Zebran) slöt upp för att grilla, gå tipspromenad, spela boule eller göra någon av de andra aktiviteter som erbjöds under kvällen.

Projektet Goda grannar har startats av HSB Living lab och syftet har varit att hitta en väg till ökad social gemenskap, vilket alla i bostadsrättsföreningen tjänar på. Man har tidigare genomfört projektet i Lund och nu har turen kommit till Trollhättan.

Deltagandet i den första träffen har överträffat alla förväntningar och det visar sig i en undersökning som gjorts hos de boende att många vill lära känna sina grannar bättre. Efter det inledande sommarminglet kommer flera olika grupper startas upp där de boende kan välja vilken eller vilka grupper de är intresserade av att delta i. Aktiviteter som tycks vara populära är: promenader, fika, träning/yoga, bokcirkel, film/teater med mera. Deltagarna tog även initiativ till fler grupper och evenemang under kvällen, exempelvis glöggmingel och canasta.

Målet med projektet är att öka gemenskapen bland grannarna och att projektet därigenom ska bidra till ökad trygghet och trivsel (och minskad ensamhet). Detta är en idé som tydligt sammanfattar HSBs värderingar och den varma junikvällen i Trollhättan blev bästa tänkbara exempel på hur det kan se ut när det fungerar.

Utgångspunkten för HSBs innovationer har alltid varit medlemmarnas bästa, en bostad att trivas i helt enkelt. När HSB grundades för 100 år sedan var vi först med ”galna” innovationer som rinnande vatten i alla lägenheter, varmvatten dessutom! Genom åren utvecklingen fortsatt och 2016 togs ett nytt kliv mot framtidens hållbara boende genom HSB Living Lab.