Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Välkommen HSB brf Tomtbergaskolan 5 – Ny medlem i HSB Södertörn!

12 juni 2024 Huddinge, 7 juni 2024 – Vi är glada att välkomna HSB brf Tomtbergaskolan 5 som ny medlem i HSB Södertörn! Denna bostadsrättsförening, belägen vid Kvarnbergsplan i Huddinge, har en historia som sträcker sig tillbaka till 1964. Föreningen består av 20 lägenheter och två uthyrningsbara lokaler. Nu pryder HSB-skölden fastighetens fasad, vilket markerar deras nya medlemskap i HSB-familjen.

Vi hade nöjet att tala med Reed Alveheim, ordförande i brf Tomtbergaskolan 5, som uttryckte stor glädje över att bli en del av HSB. Reed berättade om processen som ledde fram till beslutet och om de positiva förändringar föreningen nu ser fram emot. "Vi är mycket stolta över att vara en del av HSB-familjen", sa Reed och tillade att samarbetet redan har börjat bära frukt.

Beslutet att ansluta sig till HSB Södertörn togs efter möten och omröstningar där medlemmarna fick möjlighet att uttrycka sina åsikter. I maj 2023 hölls den första omröstningen, och lite senare röstade medlemmarna ja till att gå med i HSB.

"Vi kände att det var rätt beslut för vår förening. Vi har redan märkt en positiv förändring i hur vi kan få hjälp och stöd i olika frågor, särskilt när det gäller fastighetsskötsel och ekonomi", berättade Reed.

tomtberga 2.jpg

Den officiella ceremonin för att sätta upp HSB-skölden genomfördes av Timmy Hansen och Sebastian Frandsen från HSB Södertörn. Sebastian uttryckte sin syn på det framtida arbetet: "Nu är skölden uppe men nu börjar det verkliga arbetet för oss. Nu ska vi göra ett så pass bra jobb för Tomtbergaskolan 5 så vi slipper komma hit med skyliften igen och ta ner skölden. Men det fixar vi!"

HSB Brf Tomtbergaskolan 5 har ett fördelaktigt läge med endast 1,5 km till Huddinge Centrum och pendeltågsstationen. Detta gör det enkelt för HSB Södertörn och föreningen att samarbeta då huvudkontoret och flera resurser finns inom gångavstånd från föreningen. HSB Södertörns lokala anknytning är väldigt viktig för alla våra föreningar, och Tomtbergaskolan 5 är inget undantag.

tomtberga 3.jpg

Reed lyfte fram att övergången till HSB har bidragit till att skapa en mer sammanhållen förening. "Vi har märkt en minskad friktion mellan grannarna och en större vilja att bidra till föreningens bästa. Det känns som att vi alla drar åt samma håll nu, vilket är väldigt positivt för vår gemenskap."

Med stöd från HSB Södertörn ser föreningen nu fram emot att fortsätta utvecklas och förbättra sin verksamhet. "Vi har fått ett otroligt bra mottagande och stöd från HSB, och vi ser fram emot att tillsammans skapa en ännu bättre framtid för alla våra medlemmar", avslutade Reed.