Till boendeträffen anslöt sig ett tiotal hyresgäster för att lyfta synpunkter, få återkoppling och samtala om den upplevda trivseln i området. På plats vid boendeträffen var Anne Siivola, Bosocial chef, Jennifer Reed, bosocial samordnare och Lisa Stöttrup-Andersen, boendekoordinator på HSB Skåne.
Flera viktiga frågor lyftes fram som berörde fastigheterna och dess omgivning. Ett av ämnena som togs upp var skötseln av ängen och gräsmattan, där synpunkter gällande förbättringsförslag på underhåll kom fram. Det kom även önskemål om att få ett cykelförråd för att underlätta förvaring av cyklar på ett säkert och praktiskt sätt, samt om att få en container för grovt avfall. Slutligen pratades det om hur städningen av soprummet kan förbättras.
Under eftermiddagen uppmärksammades även den nya muralmålningen som utförs av konstnären Mura, vilket har väckt positiva reaktioner från hyresgäster. Motivet, som har inslag av natur och blommor i kulörer som tilltalar hyresfastigheternas egna färgskalor, kommer pryda en av fastigheternas gavlar. Flera av de boende uttryckte sin uppskattning för muralmålningsprojektet:
- Målningen är jättefin, det är en bra idé och vi tycker om initiativet, sade en av hyresgästerna.
Träffen på Kärnmakaren är en av ett flertal boendeträffar som sker under september månad. Boendeträffar hålls vanligtvis två gånger per år, med fokus på fyra till fem fastigheter varje vår och höst. Målet är att besöka alla hyresfastigheter inom HSB Skånes fastighetsbestånd under en treårsperiod.
- Syftet bakom varför vi arrangerar boendeträffar är att det är viktigt för oss att vara synliga i våra fastigheter och kunna få fram synpunkter och åsikter från våra hyresgäster. Vi vill höra hur de trivs och om det finns några förbättringsförslag, säger Lisa Stöttrup-Andersen, boendekoordinator på HSB Skåne.
På lång sikt är tanken att boendeträffar ska bidra med att stärka tryggheten och trivseln i våra bostadsområden. Genom att öppna upp för en dialog, får hyresgäster möjlighet till att förmedla sina åsikter och tankar, vilket noteras och bearbetas för att sedan ges återkoppling om. Med ett samspel och samarbete mellan boende och HSB Skåne vill vi skapa en boendemiljö där alla får känna sig delaktiga, där en större känsla av samhörighet kan bidra till ökad grannsämja och trygghet.
- Vi vill skapa en känsla av gemenskap och trivsel bland de boende. Det är lätt att känna sig anonym i ett större hyreshus, men genom dessa möten hoppas vi kunna stärka grannsämjan och göra det lättare att prata med både oss på HSB Skåne men också grannar emellan, fortsätter Lisa.