Grattis!! Du bor i en certifierad föreningen!!

26 augusti 2008

Torsdagen den 14 augusti blev styrelsen uppvaktad med tårta och diplom av Yvonne Hahn, HSB Östergötland. Detta på grund av att vi nu uppfyllt de krav som ställs för att få kalla oss en certifierad förening.

Vad är HSB Certifiering?

Bostadsrättsföreningar som är medlemmar i HSB har möjlighet att bli kvalitetscertifierade. HSB Certifiering är ett system för att kvalitetssäkra bostadsrättsföreningar. En certifierad förening håller en mycket hög standard och lämnar tydlig information om verksamheten.

Syfte
Syftet med certifieringen är att ge styrelsen utbildning, ett verktyg och en morot för en god och väl underbyggd planering. Genom att systematiskt och långsiktigt planera ekonomi, underhåll och investeringar skapas kontinuitet, stabilitet och trygghet i bostadsrättsföreningen. Styrelsen kan, utifrån medlemmarnas krav, önskemål och förväntningar, lättare säkerställa värden och kvalitet både i föreningen och i den enskilda bostadsrätten. Medlemmarna får information och bra underlag inför beslut på stämmor.

Detajerad redovisning
I en certifierad förening finns ett komplement till årsredovisningen som kallas Verksamhetsplan. Där redovisas följande viktiga uppgifter som inte finns i den traditionella årsredovisningen:

-Redovisning av underhållsplaneringen och finansiering av denna
-Prognos för årsavgifter, ofta kallade hyror, för de närmaste fem åren.
-Rutiner för information till medlemmarna.

Källa: HSB Östergötland