Stadgeändringen

29 juni 2005 På föreningsstämman i april 2005 beslutades att anta HSB's nya normalstadgar. Ett exemplar av dessa utdelades till samtliga bostadsrättshavare inför föreningsstämman 2004. De nya stadgarna träder dock inte i kraft förrän de har registrerats hos Bolagsverket. Det kan dröja en bit in i juli månad. Tills dess gäller de tidigare normalstadgarna, antagna år 2000.

I stadgarna regleras vad som tillhör lägenheten och fördelningen av underhållsansvaret mellan föreningen och den enskilde bostadsrättshavaren, dvs vem som ansvarar för vad. På några områden övergår i de nya stadgarna detta ansvar från föreningen till bostadsrättshavaren, se tidigare nyhet.

Styrelsen kommer när de nya stadgarna trätt i kraft att meddela detta och samtidigt dela ut en broschyr som på ett lättfattligt sätt förklarar ansvarsfördelningen.

Styrelsen har också beslutat om att låta besiktiga våtutrymmen mm i samtliga lägenheter och rätta till eventuella brister så att allt är i ordning när de nya stadgarna börjar tillämpas. På grund av hög arbetsbeläggning hos hantverkarna kan dock denna besiktning inledas först i augusti månad.