Årsstämma 2020

24 maj 2020 Ordinarie föreningsstämma den 15 juni 2020 kommer att genomföras enbart med poströstning. Poströstningsformulär med instruktion kommer att delas ut till samtliga lägenheter senast en vecka innan stämman.

Med anledning av Covid-19 och hur smittspridningen har utvecklas medger en tillfällig lag att hålla en föreningsstämma enbart med poströstning efter beslut av styrelsen. Styrelsen beslöt den 18 maj 2020 att genomföra årsstämman enbart med poströstning.

Den nya tillfälliga lagen började gälla den 18 maj, och kan tillämpas på stämmor som hålls tidigast från det datumet. Lagändringen syftar till att motverka spridningen av det virus som orsakar covid-19 och underlätta för föreningar att genomföra stämmorna utan hälsorisker för medlemmar och andra.

Föreningens stämma den 15 juni kommer alltså genomföras utan fysisk närvaro med enbart poströstning. Poströsten ska ha inkommit till föreningen senast den sista helgfria vardagen närmast före stämman. Mer information med instruktioner delas ut till alla lägenheter inom kort.

Vill du läsa mer om hur utvecklingen av coronasmittan hanteras av HSB så Läs mer hos HSB.