Instruktioner för Gemensamhetslokalen
Bokning: Bokar lokalen gör du hos Vicevärden. Du erlägger en depositionsavgift om 150:-, som du får tillbaka under förutsättning att lokalen, köket, entrén och toaletten är städade samt utrustning och husgeråd är iordningsställd, helt och rent.
I samband med bokningen överenskoms tidpunkt för hämtning och återlämning av nyckel.
Om något har gått sönder, köksmaskiner inte fungerar eller något annat har hänt meddelas detta vid återlämning av nyckeln.
Användande av lokalen: Lokalen har en grundmöblering enligt möbleringsplan, se skåpslucka ovanför kaffebryggaren.
Lokalen är avsedd för max 35 personer. Den är möblerad och utrustad därefter, t ex ventilation och utrymning. Kök och inventarier är beräknade efter lokalens max antal tillåtna personer.
Festdekoration får sättas upp med hjälp av krokar som är monterade i armaturerna i taket. Festdekorationer får inte sättas upp med tejp.
Enkla instruktioner för användande av köksmaskiner finns i köket.
I lokalen finns:
-Förbrukningsmaterial som bekostas av föreningen såsom diskmedel, diskduk, diskborstar, plastpåsar, rengöringsmedel, pappershanduk på rulle, kaffefilter, dammsugarpåsar.
-Husgeråd såsom flata och djupa tallrikar, assietter, kaffemuggar, dricksglas, matknivar och gafflar, soppskedar, kaffeskedar, salladsbestick, uppläggningsbestick, visp, sax soppslevar, osthyvlar, smörknivar, knivset, 3 grytor 3,5 och 10 liter. Tillbringare, 5 stora glasskålar, 5 stycken små glasskålar, uppläggningsfat, brickor, ljushållare, 5 termosar
-Köksutrusning såsom vattenkokare, kaffebryggare, el-visp, 2 microvågsugnar, en varmluftsugn, induktionshäll med två stycken plattor, diskmaskin,
- Städutrustning finns i lokalen och den består av dammsugare, sopborste och sopskyffel, skurhink, golvmopp, microdukar.
-Övrig utrustning: Stereo med radio och CD-spelare, anslutning via USB-port eller RCA-kontakt. Storbildskärm med föreningens TV-utbud samt anslutning för externa medier.
När vicevärdsexpeditionen är öppen kan du be om att bli insläppt för påseende och själv se vilken utrustning som finns o.s.v.
Återställande av lokalen efter användning
- Diska använt porslin och ställa in i skåp och lådor
- Torka ur ugnar
- Torka av diskbänk, bänkar och bord
- Torka av sittytor vid behov
-Torka av toalett och handfat
- Töm kökets sop- och återvinningskärl
- Dammsug golvytor
- Våtmoppa golvytor
- Kontrollera att fönster och dörrar är stängda
- Dra upp persienner
- Släck köks- och takbelysning
- Återlämna nyckel samt redovisa eventuella skador och händelser till vicevärden. Vicevärden redovisar sedan för representanter utsedda av styrelsen för bedömning av ersättning.