Information till medlemmar

13 december 2018 2018 har varit ännu ett händelserikt år och vi i styrelsen vill ge lite sammanfattad information om sommar/hösten/vinter 2018-2019.

Ekonomi: Vid årsmötet konstaterade vi att föreningen fortsatt har en god ekonomi och att ingen avgiftshöjning behövs i dagsläget. Vi fortsätter jobba för en god ekonomi i föreningen.

Kulhuset: Nya kulhuset är klart och användes vid den extra föreningsstämman i september. Kulhuset går bra att hyra för medlemmar. Det kostar 100: -/dygn. Kontakta Andreas Hildning för bokning.

Nya lägenheter: På extra föreningsstämma den 27 sept. beslutades att föreningen ska bygga 4 nya lägenheter av gamla Kulhuset, vicevärdskontoret och gamla boserviclokalerna i källaren/bottenvåningen vid 38-42. Byggnationen av lägenheterna är påbörjad, nu sker sanering och rivning. Lägenheterna planeras vara färdiga i april 2019.


Solceller
: Under våren kommer föreningen installera solcellspaneler på några av hustaken.

Förrådsinventeringen är klar och alla förråd har ett nummer så alla bostadsrätter har ett eget förråd. Efter inventeringen finns det nu några förråd att hyra. Priset är 200 kr m2 per år för förråd med egen nyckel. 150 kr m2 per år för träförråd med hänglås. Är man intresserad hör man av sig till vicevärd Andreas Hilding.

Stadsodling i pallkrage: I somras byggde tio odlingsintresserade medlemmar pallkragar på innergården vid 19-41. Det var en väldigt varm och fin sommar så våra odlingar blev väldigt lyckade. Om någon mer är intresserad av att odla i egen pallkrage, hör av er till Sara Elehed 070-787 77 74 alt sara.elehed@gmail.com.
Blir det intresse får vi se över möjligheten att sätta upp fler pallkragar.

Cykelrensning: Vi har utfört en cykelrensning både inne och ute på gården den 12 december. Det är trångt i våra cykelförråd och gamla cyklar som ingen använder tas om hand, se separat infoblad som alla i föreningen fått.

KUL-kommitén: Boule spelades under sommar/höst och nu spelas bingo i Kul-huset varannan söndag tom söndag 16 december. Bingon börjar sedan den 20 januari 2019 igen. Dagen efter att vi har bingo har vi även pysselkvällar.

 

Dörrmattor utanför lägenhetsdörren får man inte ha på grund av städning och brandrisk. Vi vill uppmana alla som har det att ta bort dem.

 

Återvinning och containern: Alla vi boende måste vara noga vid hantering av sopor och återvinning. Grön påse med matavfall och hushållssopor ska slängas väl hopknuten i sopnedkasten i trapphusen.
I återvinningsrummen är det mycket som slängs fel. Det finns tydliga skyltar ovanför respektive kärl. Om det ni vill slänga inte finns med så är det återvinningscentralen i Ullstämma man måste åka till med sina t.ex. färgburkar, tryckbehållare för t.ex. hårspray/raklödder, avfall från renovering mm. Stora kartonger för t.ex. TV/dator mm slängs hoptryckt i gula containern.
Allt som ställs bredvid eller fel medför extra kostnader för oss alla som bor här.

Många har önskat mer gemensamma aktiviteter och i september träffades 45 medlemmar för att gemensamt ta bort sly och buskar från den lilla skogsdungen på innergården. Det blev en fin gemensam röjardag och skogen blev mer inbjudande. Vi avslutade med korv och fika i nya Kul-huset.

Har du idéer eller förslag på något vi eller du själv vill göra för föreningen så kontakta gärna någon i styrelsen eller lägg ett förslag i postfacket i Skogslyckegatan nr 38


På vår hemsida kan ni läsa mer om våra lokaler t.ex. gymmet och övernattningsrummet www.hsb.se/ostergotland/brf/takpannan


Årsavgiften för gymmet förlängs automatiskt vid årsskiftet enligt avtalet man skrivit på och att de som inte vill ha förlängt hör av sig innan dess. (Debitering för gym sker på April-avin)

 


Till sist vill vi önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År
Styrelsen

 

 

 


Till nyhetslistan