Områdets gemensamma grönområden och lekparker sköts av samtliga hushåll. Områdena är fördelade på de olika lägenheterna. Se under lägenhetspärm och fliken områdesindelning för gemensam skötsel, 12 arbetslag.
Prata med dina grannar om hur ni fördelar era uppgifter. Om alla hjälps åt kan vi hålla kostnaderna nere för föreningen genom att slippa ha anställda som sköter dessa uppgifter.
Ett allmänt skötselråd är att klippa häcken och att aldrig låta årsskotten bli längre än 10 -15 cm. Då får ni en tät och välmående tomtavgränsare. Även bredden behöver hållas efter, speciellt gäller detta storväxta häckar som tujor, stora yviga växter mm. De kan breda ut sig såväl över grannens tomt som cykel- och gångvägar. Tänk därför på att hålla nere såväl bredd som höjd till rimliga proportioner.
Även ur trafiksäkerhetssynpunkt finns skäl att hålla höjden på grönskan nere. Vid utfart får dina växter inte vara högre än 80 cm från gatan inom markerad sikttriangel. Sikten ska vara fri minst 2,5 meter från gatan eller gångbanan.
En lördag varje vår och höst anordnas en städdag där samtliga hushåll förväntas delta efter förmåga. Meningen är att vi i första hand ska sköta om våra allmänna områden, t ex lekparker, grönområden. Under några timmar arbetar vi tillsammans i området och möjlighet finns till gemensam fika i Grannskapshuset.
I samband med vårens städdag gör styrelsen tillsammans med vicevärden en yttre besiktning i området där det bedöms och dokumenteras vad som behöver åtgärdas.
I området finns sex förråd för trädgårdsredskap. Alla förråd är inte utrustade med allt, se förteckning och kartor över våra förråd. Det är viktigt att ställa tillbaka redskapen i ordning. Går någonting sönder ska det anmälas till vicevärden. I de gemensamma redskapsförråden kan du bland annat låna skottkärra, stege och gräsklippare. En förteckning över redskapen finns anslagen i förrådet. Tar bensinen till motorgräsklipparen slut kan du köpa bensin och få ersättning vid uppvisande av kvitto hos vicevärden, alternativt kontakta vicevärden och meddela att bensinen är slut.
Om det finns skavanker på målade ytor eller klotter på husfasad eller förråd kontakta vicevärden som ser till att målningen blir utförd. Alternativt är det möjligt att erhålla målarfärg för att själv utföra arbetet. Observera att färg och målning av altan står den boende själv för.