Styrelsen informerar sep

27 september 2024 Snart städdag! 26e oktober är det dags! Ställ gärna din bil i garaget, bil på p-plats ska ha parkeringstillstånd i rutan. Har du koll på din cykel? Läs mer i månades nyhetsbrev

Städdag 26e oktober + fika i Grannskapshuset mellan kl 10 – 11, Välkomna!

Städdagen blir den 26e oktober. Ta egna initiativ med grannarna och gör fint i vårt område! Containrar, för löv, grenar och kvistar, kommer finnas på två ställen, obs om grenarna sticker över kanten hämtas de inte, och någon behöver klättra in och såga itu allt. Hjälps åt att såga isär grenar och träd innan de läggs i containern. Tips på vad som behöver göras:

1. Samla in grenar från trädklippningen och lägg i containrarna
2. Sanden i sandlådorna ska grävas om, fyll på sand under gungorna
3. Om någon lekutrustning har gröna beläggningar – tvätta med tex diskmedel
4. Mossa på asfalten? Skrapa med tex en skyffel
5. Något sop-/återvinningsrum eller trädgårdsförråd kanske behöver städas?

Parkering och Garage

Det har varit lite ont om parkeringar i området och vi vill uppmana alla att ställa in sin bil i garaget, och påminna om att bilar som står parkerade ska ha ett parkeringstillstånd i framrutan. Garaget är främst till för förvaring av bilen. Räddningstjänsten Östra Götaland säger, utifrån brandsynpunt, att följande saker får finnas i garage:

Motordrivet fordon • 4 stycken däck • Produkter för underhåll av fordonet • Mindre mängd (5 liter) brandfarlig vätska förvarat oåtkomligt för obehöriga (t.ex. i fast förankrat plåtskåp).

Har du koll på din cykel?

Som vi skrev i förra nyhetsbrevet: Vi har märkt upp cyklar med rödvita band. De som har banden kvar siste september kommer att omhändertas. De cyklar som står i förråd som inte är cykelförråd kommer också att omhändertas (tex förråd nr 15). Alla ägare har på sig till siste september att ta bort det rödvita plastbandet. Sedan förvaras de i 6 månader, därefter avyttring.