Sommarbrev 2024

29 juni 2024

Fastigheten

Statuskontroll: Under våren har föreningen utfört statuskontroller på taket och på vinden, samt på förekommen anledning inspektion av spillvattenstammar i källaren och dräneringsrör utmed Bergslagsgatan.

En fastighetsbesiktning är utförd samt en check av utemiljön. Samtliga elledningar i källaren är inspekterade och åtgärdade.

Detta tillsammans gör att styrelsen nu har en god bild av statusen på vår fastighet och kan planera för kommande underhåll och investeringar, samt att det finns ett bra underlag för pågående budgetarbete.

Föreningen kommer att behöva åtgärda taket i närtid, då vi funnit läckage och röta på vinden. Styrelsen återkommer med mer information till hösten.

Relining i källaren: Pågående reparation i källaren löper på bra, dock har entreprenören upptäckt ytterligare problem, i ena skyddsrummet samt på en toalett, som måste åtgärdas. Förhoppningsvis så ska arbetet vara klart om några veckor.

Ha koll på anslagstavlan i trapphuset där aktuell information läggs ut vartefter.

Ekonomi

Budgetarbete inför kommande verksamhetsår pågår nu för fullt. Budgeten kommer att beslutas av styrelsen den 1 juli. 

Att ta hänsyn till i budgetarbetet är de stora kommande investeringar i underhåll som behöver göras samt generella kostnadsökningar. Nästa år behöver vi åtgärda taket och om ca 10 år är det enligt föreningens underhållsplan dags att åtgärda fönster, balkongräcken och stambyten.

Uppföljning extra stämman den 13 maj 2024

Som ett förtydligande vill styrelsen härmed meddela att styrelsen och medlemmar har varit felinformerad när det gäller fördelningen av kostnaden för fastighetens elförbrukning. Styrelsen har nu i efterhand fått information från HSB att inget schablonpåslag per kvm/lägenhet förekommer. Elförbrukningen fördelas på samma sätt som övriga kostnader för fastigheten i relation till lägenhetens andel.

Föreningen har följt tidigare stämmobeslut och röstat om införandet av individuell mätning och debitering av hushållsel. Resultatet blev med stor majoritet att föreningen inte gör någon förändring i frågan.

Uppmaning från HSB i samarbete med polisen

HSB ingår i ett samarbete med bl.a. fastighetsägare, kommunen och polisen med syftet att arbeta för att skapa en ökad trygghet i vår stad och våra bostadsområden. HSB och Polisen uppmanar oss alla att vara extra vaksamma på om vi ser främmande föremål i våra fastigheter, något som inte brukar vara där och som väcker vår misstanke. Om du misstänker att något inte står rätt till så ring polisen på 112.

Se till att ytterdörrarna går i lås och lämna inte ut portkoden till någon du inte känner väl. Vid leveranser så använd porttelefonen.

Kom ihåg att stänga fönster och dörrar till gym och tvättstuga när du lämnar lokalen.

Hemsida

Föreningen håller på att skapa en hemsida där alla som bor i fastigheten ska kunna gå in och ta del av information. T.ex. vilka som sitter i styrelsen samt kontaktpersoner för olika områden, vilka trivselregler som gäller i vår förening mm.

OBS – sidan är under uppbyggnad så vi ber om förståelse för att den kanske inte är tipptopp än så länge, men det kommer.

Adressen är: hsb.se/ostra/brf/bergslaget

Sommarfest

Boka lördag den 31 augusti så ses vi i trädgården för lite fest och umgänge. Kanske det finns något i trädgården som behöver fixas också. Vi återkommer med mer information.

Med vänlig hälsning och hopp om en trevlig sommar!