Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

2020-03-23 SKÄRPTA RUTINER PÅ GRUND AV CORONAVIRUSET HOS HSB ÖSTRA

24 mars 2020 Enligt Folkhälsomyndigheten är det fortsatt mycket hög risk för samhällsspridning av
coronaviruset. Alla med symptom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas att avstå
sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. De som har möjlighet uppmanas att arbeta
hemifrån i högre utsträckning.

Utifrån dessa rekommendationer har HSB Östra beslutat att våra tjänstemän inte får delta på fysiska möten tillsvidare utan kommer att vara med per telefon eller digitala kanaler då det är möjligt. Detta gäller även styrelsemöten och föreningsstämmor i bostadsrättsföreningarna.

Gällande årsstämmor så rekommenderar HSB Riksförbund samtliga bostadsrättsföreningar som har kalenderår som räkenskapsår att flytta fram sina årsstämmor. HSB Östra rekommenderar därför er i bostadsrättsföreningarnas styrelser att följa detta och skjuta på årets föreningsstämmor. Dock är det bostadsrättsföreningarna själva som äger beslutet och inte HSB Östra men vi vill förstås vara ett stöd för er och ser gärna att vi kan delta på vårens stämmor. Men för att det ska vara möjligt så behöver årsstämmorna flyttas fram i tiden. Enligt gällande stadgar så ska ordinarie föreningsstämma hållas senast 30 juni för de föreningar som har kalenderår som räkenskapsår.

Gällande vår Boservice-avdelning så kommer vi jobba på med våra avtal för inre och yttre skötsel. Dock så kanske vi inte är lika sociala som vanligt då vi behöver hålla avstånd från varandra.

HSB Östra har en viktig samhällsfunktion och vi vill självklart försöka upprätthålla en så god servicenivå som möjligt även under de omständigheter som råder just nu. Vi hoppas att ni medlemmar, kunder och övriga intressenter har förståelse för de åtgärder vi vidtar. Det är en riktigt tuff tid som vi tillsammans måste ta oss igenom men vi hoppas förstås att vi snart kan se en ände på denna period.

Dessa förhållningssätt gäller tills nya rekommendationer kommer från Folkhälsomyndigheten, regeringen och HSB Riksförbund.

 

Med vänliga hälsningar

Roger Sjögren
Vd för HSB Östra