Rapport från styrelsens sista möte inför sommaren! -- 3:e juli

07 augusti 2012

Vid mötet meddelade styrelsens vice ordförande Maria Benderius att familjen hittat huset de letat efter och att de under sommaren flyttar från vårt område och vår förening. Roligt för Maria med familj – tråkigt för oss! Maria avgår därmed ur styrelsen. Även en av våra suppleanter Stefan Johannesson kommer att flytta, men han kvarstår som suppleant. I styrelsen gör vi till en början så att suppleanten Jesper Nordh går in som styrelseledamot. Vid höstens första styrelsemöte kommer en rekonstituering att ske avseende posten som vice ordförande.

Efter avslutad upphandling godtogs en offert avseende restaurering av sandlådorna på 50 och 60 gården. Dessa kommer till viss del att byggas om, grävas ur och fyllas med ny sand. De kommer också att utrustas med lätthanterliga nät som hinder för katter och andra djur. Dessvärre kommer detta pga semestrar inte att ske förrän i augusti. Sandlådan på 30 gården tas bort helt. Lekområdet på 20 gården har efter påpekande från boende åtgärdats och rivits ner pga murket virke. Vi vill åter tipsa om kommunens fina lekplats ovanför vårt område!

Från kommunen har styrelsen fått svar på frågan om farthinder på cykelvägen. Sådana kan inte sättas, då det är just en cykelväg och dylika hinder skulle utgöra en trafikfara för cyklisterna. Det är också en väg för utryckningsfordon och den måste därför hållas öppen, varför det inte heller är möjligt med någon bom eller liknande. Det är emellertid möjligt och tillåtet att sätta upp skyltar om lekande barn. Föreningen tittar på eventuellt inköp av dylika.

Radhusens förrådsdörrar av trä ska successivt bytas ut till järndörrar. Detta kommer att göras i omgångar och är påbörjat.

Vid ett styrelsemöte tittar vi alltid på resultat och balansrapporter, hyresrestansialistor (rester eller sena hyror) och attestlistor (vilka fakturor har vi fått den senaste månaden). Allt för att ha en noggrann kontroll på ekonomin i föreningen. Föreningens ekonomi ser bra ut och vi ligger vid halvåret bra till avseende budget. När det gäller hyrorna så är de ju föreningens viktigaste intäkt. Det är inte ovanligt med lite sena inbetalningar av hyran. Styrelsen vill därför uppmana fler att lägga hyran som autogiro – det underlättar inte enbart för den egna ekonomin, utan även så för föreningen som då får sina intäkter rätt varje månad – och kan läsa ut ekonomin på ett korrekt sätt.

Slutligen beslutade styrelsen att köra den första "Bring-your-own- Grillen" på fredag den 13 juli. Var och en tar med sin köttbit eller korv med tilltugg och dryck! Vi tror att glöden kommer att vara perfekt runt 18:00 --18:30 Då är ni välkomna att grilla tillsammans med, hoppas vi, flera andra från vårt område. Grillarna är denna gång uppställda utanför gemensamhetslokalen på 30 gårdens uteplats. Lokalen är öppen så att man, om man vill, kan sitta därinne och äta. Ni tar alltså med vad ni vill äta och dricka!! Vid otjänlig väderlek ställer vi in!

En liten påminnelse om att de av er som har odlingslotter ska hjälpas åt att hålla snyggt runt lotterna – t ex ogräs i gångarna osv.

Till sist vill vi önska er alla en härlig och fin sommar och vi, precis som ni, hoppas på många fina soldagar!!

Hälsningar,

Styrelsen