Mandolinenbladet September 2010

23 september 2010

Ny styrelse

Efter stämman i april ser styrelsen ut så här:
Kim Hansen, ordförande
Jörgen Larsson, vice ordförande
Annika Eliasson, sekreterare
Maija Vadzis, vice sekreterare
Paul Bergström
Lisbeth Rosengren
Jerry Alriksson, HSB
Gunilla Strausser, suppleant

Styrelsen har bildat dessa arbetsgrupper:
Fastighet och underhåll: Kim Hansen och vicevärden
Ekonomi: Paul Bergström och Annika Eliasson
Drift och förbrukning: Jerry Alriksson, Jörgen Larsson och Lisbeth Rosengren
Information: Annika Eliasson och Maija Vadzis
Trivselfrågor: Gunilla Strausser och Maija Vadzis
Gunilla Strausser och Maija Vadzis är också medlemmarnas kontaktpersoner i styrelsen. Jörgen Larsson och Lisbeth Rosengren är kontaktpersoner för fastighetsskötsel och teknisk förvaltning.

Styrelsemedlemmarnas kontaktuppgifter finns både på anslagstavlan vid tvättstugan och på föreningens webbplats www.mandolinen.se

Vicevärden har mottagning varje måndag kl 17 – 18. Telefon dit är 046-14 09 91.

Felanmälan

Föreningen har en del trädgårdsredskap, gräsklippare och annat, som finns i de båda sophusen vid Flygelvägen 325-331 och på parkeringsplatsen närmast Flygelskolan. Om några trädgårdsredskap eller annan utrustning som tillhör föreningen skulle gå sönder – anmäl detta i brevlådan vid vicevärdsexpeditionen!

Trivselaktiviteter

Maija Vadzis och Gunilla Strausser i trivselgruppen tar gärna emot förslag till och önskemål om sociala aktiviteter.
Vi har tidigare inbjudit till en loppmarknad den 26 september. Tyvärr måste vi ställa in den, eftersom vi bara fått ett fåtal anmälningar. Vi hoppas kunna återkomma under våren och hoppas då på större intresse!

Vädjan till kattägare

Att ha ett husdjur är en stor källa till trevnad, åtminstone för ägaren, men kanske inte för alla som bor i området. Exempelvis bor det kattallergiker i vårt område. När katter gräver ner sin avföring eller kissar i rabatter kan kattallergiker som passerar få så uttalade besvär att det blir svårt för dem att vistas utomhus. För allas trevnad vädjar vi därför till kattägare att hålla uppsikt över sina katter så att de inte besvärar övriga boende!

Grovsopor

Det förekommer att grovsopor belamrar soprummen, något som medför högre kostnader för sophämtning. De boende som lämnar grovsopor där måste sluta upp, för att kunna undvika höjningar av månadsavgifterna för alla. Det går att slänga batterier på sopcontainerns kortsida. Lysrör och lågenergilampor räknas också som grovsopor och ska lämnas till återvinningscentral. Vår närmaste återvinningscentral ligger på Gastelyckan och har generösa öppettider.

Grannsamverkan

Föreningen är sedan en del år med i Grannsamverkan mot brott, i samarbete med bl.a. polisen, brandkåren och Länsförsäkringar. För att detta ska fungera behöver vi kontaktpersoner bland de boende inom föreningen, detta eftersom det angår var och en som bor här. Vill du veta mer om Grannsamverkan? Vill du bli kontaktperson? Kontakta Annika Eliasson (tel 046-13 72 66 eller e-post annika_eliasson@mac.com), så får du veta mer!

Beskärning av träd och buskar

Eftersom föreningens träd aldrig har beskurits tidigare och därför vuxit sig tämligen stora är det dags att beskära dem för första gången, ett arbete som nu pågår. Om träden blir alltför stora riskerar de att knäckas vid kraftig blåst, något som kan göra det svårt att ta sig fram inom föreningen och eventuellt också skada hus och andra växter.
Samtidigt vill vi påminna om de häckar som varje boende själv ansvarar för att klippa. De som bor på bottenvåningen i tvåvåningshusen ska klippa de häckar som vetter mot grannarna – samarbeta om att klippa häckarna på höjden till en lämplig nivå. De som bor på ovanvåningarna ska klippa häcken (eller häckarna) intill ytterdörren på alla sidor, även ovansidan och mot grannen på nedre botten. Radhusägare ska klippa de häckar som vetter mot trädgården.

Information in English

Mandolinenbladet is a newsletter for information to the residents of Mandolinen. It is published by the governing board of Mandolinen. Do you need any information in English? Please feel free to contact Annika Eliasson (phone 046-13 72 66 or e-mail annika_eliasson@mac.com) to ask for further information.