För att öka gemenskapen och möjligheterna för gemensamma aktiviteter. Samt att outnyttjade utrymmen samlar damm.
Från globalamalen.se: "Globala målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit och finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030: Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa. Att lösa klimatkrisen."
Det är viktigt att sprida budskapet om dessa ämnen för att insperera andra och skapa ringar på vattnet.
Genom att öppna upp för dialog skapar vi delaktighet och engagemang hos medlemmarna.
Bidrar till samhällsnyttan genom att föreningen är delaktig i utvecklingen och kan ge ny kunskap in i föreningen. Det krävs ett ständigt ifrågasättande, ny kunskap och innovativa idéer. Högskolestudenter är drivna, påhittiga och sitter inne med den senaste kunskapen. De brinner för att hjälpa er att utveckla verksamheten.
För att föreningen ska bli mer inkluderande och tillgänglig för alla. Målet är att individen ska kunna ha kvar sitt boende tills individen själv vill flytta eller p.g.a. andra omständigheter behöver annat boende. Samt för att följa myndigheternas lagar, krav och regler.
Vägen till arbetsmarknaden är inte lätt och med hjälp av kontakter går det att få fler chanser till en anställning. Det behövs för att fler, som vill arbeta, ska komma in på arbetsmarknaden. Samhällsnyttan är stor och blir samhällsekonomiskt effektivt.
För att skapa en god relation med nya medlemmar och få möjlighet att berätta om hur allt fungerar i föreningen och svara på frågor som den nya medlemmen kan ha.
Med en jämställd styrelse kommer fler olika röster till tals och styrelsen får fram olika perspektiv att utgå ifrån i sitt arbete.
För att kroppen ska må bra. För att barn har rätt till lek och aktivitet.
Ungdomar kan behöva stöttning på olika plan. Det kan vara i hur de ska söka ett arbete. Vilken utbildning de bör satsa på. Samt stöd i vardagen där inget annat stöd går att få från familj/släkt/vänner.
Föreningen har ett ansvar att utreda störningsärenden.
Det är sällan det finns bostadsområden som är helt problemfria. Störande grannar och sociala problem hos boende kan vara svåra, känsliga och tidsödande att hantera för styrelsen och föreningen. Med bosocial samordning i föreningen har styrelsen ett systematiskt sätt att arbeta på.
Många äldre lever själva och upplever ensamhet. Hjälp via familj/släkt finns inte alltid i närheten. Att få hjälp med vardagssysslor och teknik gör att äldre kan hänga med i samhällets utveckling.
För att motverka isolering och ensamhet.
grillfest
gårdsaktivitet
informationsmöte
plocka skräp tillsammans.
Föreningen skapar ett årligt evenemang inom föreningen för att lära känna varandra och bidra till en bättre grannsamverkan.
Skrappen - skräpplockarappen
Mental ohälsa finns bland oss i befolkningen och finns även där du bor. Vi drabbas av mental ohälsa i olika delar av livet, det förekommer både bland yngre och äldre. Att tidigt kunna känna igen tecken kan göra att rätt hjälp kan sättas in, i rätt tid.
Föreningen vill att alla boende och medlemmar ska känna sig trygga och säkra när de rör sig i den gemensamma miljön. Genom att mäta trygghetsupplevelsen får föreningen reda på vilka åtgärder det går att rikta in sig på.