Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Doreen Månsson och Christopher Dominique skriver låt till Barngalan 2014

28 september 2014 Den 22 november arrangerar HSB Skåne Barngalan 2014 i Lund, med temat Läslust & glädjefnatt. Inför galan kommer Doreen Månsson och Christopher Dominique att specialskriva en låt baserad på barns berättelser om läsning och skrivning. Allt överskott från låten går till BRIS.

Nu på tisdag den 9 september kl. 12.15 – 14.15 träffar Doreen elever på Lerbäckskolan i Lund för att ta del av deras tankar om läsning och skrivning. Doreen kommer tillsammans med barnen att fundera och skapa kring läsandets och skrivandets glädjeämnen och utmaningar. Det eleverna kommer fram till ligger sedan till grund för låten som Christopher Dominique ska tonsätta. Även Ann Irebo, VD på HSB Skåne, kommer vara på plats för att svara på frågor om HSB Skånes engagemang i barn- och ungdomsfrågor.

Alla barn som vill kan bidra till låten med sina berättelser, dikter, visdomsord, teckningar etc. En särskild inbjudan att delta kommer skickas ut till skolklasser i årskurs 2-4 i HSB Skånes upptagningsområde. Den 30 september är sista dagen att lämna in bidrag via www.barngala-hsbskane.se.(www.barngala-hsbskane.se går live den 10 september)

Allt överskott från låten går till BRIS, och även på själva galan kan besökarna hjälpa andra barn genom att skänka barnböcker och glasögon (via organisationerna Vision for All och Individuell Människohjälp).

Finns önskemål om att följa med Doreen och Ann på deras besök i skolan, kontakta Anna Nordström Carlsson, telefon 0701-60 16 50 alt. anna@wonderleapeight.se eller
Ann Irebo, telefon 0730-78 84 60 alt. ann.irebo@skane.hsb.se.

Om HSB Skåne Barngalan 2014

Barngalan 2014 är en fartfylld familjeföreställning fulladdad med kända artister, sång, dans, akrobatik och galna upptåg. Bland artisterna återfinns Nassim al Fakir, Oscar Zia, Doreen Månsson och komikerduon Så gör man inte. Med temat Läslust och glädjefnatt vill HSB Skåne uppmärksamma hur viktigt – och roligt – det är att kunna läsa och skriva. En timme innan föreställningen öppnas ett aktivitetsområde med en massa skojiga stationer. Galan går av stapeln lördagen den 22 november påSparbanken Skåne Arena i Lund.