Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Första visningen av Åhusparken

13 oktober 2016 Onsdagen den 12 oktober hölls den första visningen för de kommande hyresrätterna i Åhusparken.
Visualisering av Åhusparken

Drygt 80 perosner kom på den första officiella visningen av de 90 nya hyresrätterna som nu är under bygnation i Åhusparken, Åhus. Visningen hölls på Åhus Seaside för de personer som sedan tidigare har anmält sitt intresse för Åhusparken.

Redan under onsdagskvällen lämnades de första intresseanmälningarna in. Anmälan av lägenheterna är öppen för etapp 1 och fördelningen av hyresrätterna kommer att påbörjas den 9 januari 2017.

Läs mer om Åhusparken och anmäl ditt intresse.

Fördelning av lediga lägenheter i Skåne

Bosparare har möjlighet till förtur!

HSB Skåne fördelar hyreskontrakt till de lediga lägenheterna i följande ordning:

  1. HSB-medlem med Bosparpoäng. Sökande med flest Bosparpoäng erbjuds lägenhet först.
  2. HSB-medlem. Sökande med längst medlemstid erbjuds lägenhet först.
  3. Andra sökande.

Tänk på att du behöver uppfylla kraven i vår hyrespolicy för att bli tilldelad en hyresrätt hos oss.

Innan du blir erbjuden en visning av en ledig hyresrätt kommer en kreditupplysning att tas.

Läs mer om medlemskapet eller ansök om medlemskap.

HSB Skåne kan avstå ifrån att fördela vakanta hyresrätter för att exempelvis evakuera befintliga hyresgäster, tillgodose befintlig hyresgästs förändrade behov, utgöra tillfällig bostad för kund till nyproduktion eller i andra fall då det behövs för en långsiktig relation mellan hyresvärd och hyresgäst. Sådana tillfälligt undantagna hyresrätter återförs som vakant så snart behovet upphört.

Så här bosparar du!

För att bospara i HSB måste man vara medlem i någon av landets HSB-föreningar. Du väljer själv hur mycket du vill spara i månaden och får 1 poäng per hundralapp, max 5 poäng per månad, vilket blir max 60 poäng per år. För att tillgodoräkna dig dina bosparpoäng måste du vara medlem i den HSB-förening där hyreslägenheten är belägen. Läs mer om bosparande här!