Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Byggstart för kvarter Målet i Lund

04 september 2019 Nu är det klart för byggstart av nya hyresrätter i Lund. Det första spadtaget tas tisdagen 1 oktober klockan 12.00. Hyresrätterna kommer att byggas som den avslutande etappen i Arenaparken.
Översikt kvarter Målet

Totalt kommer 49 lägenheter att byggas, vilka får en storlek på 1 till 4 rum och kök fördelat på 35–90 kvadratmeter. Samtliga lägenheter kommer att ha balkong eller uteplats. Bostäderna beräknas vara inflyttningsklara under andra kvartalet 2021.

– Det är hårt tryck på bostäder i Lund och det känns väldigt kul att vi nu har möjlighet att bygga hyresrätter så centralt, säger Caroline Sellström, affärsområdeschef för marknad och medlem i HSB Skåne. De nya bostäderna kommer att ligga granne med Lunds stadspark och på bara ett par minuter med cykel kan de som flyttar in nå såväl universitetet som centralstationen och stadens absoluta centrum, säger Caroline.

I samband med att kvarter Målet står klart kommer även HSB Skånes marknadsområdeskontor i Lund att flytta in i området med lokaler placerade på bottenvåningen i ett av husen i Målet. Genom detta ökar företaget sin tillgänglighet och närvaro för sina förvaltningskunder.

 

Vill du lämna en intresseanmälan för kvarter Målet redan nu? Det kan du göra här.

Fördelning av lediga lägenheter i Skåne

Bosparare har möjlighet till förtur!

HSB Skåne fördelar hyreskontrakt till de lediga lägenheterna i följande ordning:

  1. HSB-medlem med Bosparpoäng. Sökande med flest Bosparpoäng erbjuds lägenhet först.
  2. HSB-medlem. Sökande med längst medlemstid erbjuds lägenhet först.
  3. Andra sökande.

Tänk på att du behöver uppfylla kraven i vår hyrespolicy för att bli tilldelad en hyresrätt hos oss.

Innan du blir erbjuden en visning av en ledig hyresrätt kommer en kreditupplysning att tas.

Läs mer om medlemskapet eller ansök om medlemskap.

HSB Skåne kan avstå ifrån att fördela vakanta hyresrätter för att exempelvis evakuera befintliga hyresgäster, tillgodose befintlig hyresgästs förändrade behov, utgöra tillfällig bostad för kund till nyproduktion eller i andra fall då det behövs för en långsiktig relation mellan hyresvärd och hyresgäst. Sådana tillfälligt undantagna hyresrätter återförs som vakant så snart behovet upphört.