Information rörande garage- och parkeringsplatser, bilspolplats och platser i ”däckshotell”

01 oktober 2012

Allmän info dagsläge.
Garagen har tagits i bruk och vissa justeringar av platsernas fysiska läge på plan 3 har verkställts. Förhoppningsvis kommer nu alla in och ut på sina platser.

Parkeringsrutan omedelbart till höger i uppfarten till plan 3 har gjorts om till p-plats för motorcyklar etc. och därmed har risken för påkörning av ”utstickande” fordon tagits bort.
Färgmarkeringar med band runt stolpar m.m. har applicerats för att råda bot mot ”snöblindhet” som annars kan drabba någon i den ”vita miljön”.

Läckaget från utvändiga utrymningstrappan ner till plan 3 har tätats.

På plan 2, i anslutning till tvättplatsen, har en nödutrymningsdörr applicerats. Dörren skall klara utrymningar i garagens N del från alla plan. F.n. finns tyvärr ett avloppsrör tvärs över dörröppningen. Detta rör kommer att försvinna när den tilltänkta ”vändningen” av avloppssystemen i byggnad C realiseras. Det bedöms att röret i dörröppningen visserligen försvårar men inte förhindrar utrymning.

Bilspolplatsen i infarten på plan 2.
Problemet med felaktig avrinning mot port och vidare ut mot gatan beror på en miss av entreprenören vid anläggande av avloppsbrunnar och rännor. Vattnets avrinningsriktning kommer att justeras under oktober månad.

I det befintliga APTUS-systemet har installerats reglering av vattenpådrag. Till vänster om spolplatsens infart finns en APTUS läsare som manövrerar vattnets pådrag. Alla medlemmar som hyr P- eller garageplats har fått sina brickor 1 o 2 programmerade för öppning av vattenpådrag. Vattenpådraget gäller en ½ timma varje gång brickan exponeras för läsaren. Förutsättning för nyttjandet av spolplatsen är att den vårdas och sköts enl. bestämmelserna. Städa spolplatsen och häng upp slangen etc. efter användande så kommer inte brickans behörighet för vattentillgång att upphöra.

Möjligheter och regler för att hyra plats i ”däckshotell”
I samband med tidigare information efterfrågades intresset för att hyra plats för att förvara vinter-/ sommardäck i särskilt inrett utrymme. Ca 20 st medlemmar har anmält intresse. Nu har 29 platser iordningställts och den som har intresse för att hyra plats anmäler detta skriftligt till exp. med angivande av lgh.nr och P- och/eller garageplatsnummer. Därefter kommer avtal att upprättas för parternas signering. Platsen för däckshotellet är i anslutning till utrymningsvägen på plan 3 i N delen av garaget.

Regler för tillgång av plats i däckshotell.
• Platsen i däckshotellet är knuten till p- och/eller garageplatsen som är förutsättningen för att få hyra en plats för 4 st hjul/däck.
• Medlem som hyr plats kommer att med behörighetskoppling till lgh. bricka 1 och 2 beredas tillträde till däckshotellet.
• Endast tilldelad plats får nyttjas för förvaring av däck/hjul.
• På särskilt tillstånd kan s.k. garagedomkraft få förvars på för ändamålet anvisad plats.
• Förvaringen av däck/hjul görs på egen risk och den enskilde bör för egen säkerhet koppla ihop sina däck/hjul med låsbar vajer etc.

Perioder för upplåtelse.
Platsen upplåts mot tecknade av avtal, årsvis i två perioder:
Period 1. Sommar, för förvaring av vinterutrustade hjul; maj månad till oktober månad.
Period 2. Vinter, för förvaring av sommarutrustade hjul; november månad till april månad.

Avgifter
Avgift för en period enl. ovan är 120 SKR (240 SKR/år) som betalas i förskott genom koppling till lgh. avier. Frånträde mitt i period berättigar inte till återbetalning av redan inbetald avgift.

Uppsägning/ förverkande av plats.
o Uppsägning av plats skall göras 3 månader före ny periods ingång för att gälla.
o Frånträde av lgh. eller p- och garageplats innebär att avtalet upphör med automatik.
o Misskötsel eller oordning på avtalad plats kan leda till förverkande.

Avstädning etc.
Vid avtals upphörande skall platsen lämnas tömd och städad. Ev. avsteg från denna regel gör att brf. äger rätt att på medlems bekostnad städa platsen och deponera kvarvarande materiel.