Boendeinformation april 2024

07 maj 2024

Fågelmatning

Att mata fåglar är inte tillåtet, det kan lätt ställa till bekymmer. När man lägger/slänger ut bröd eller dylikt drar det inte enbart till sig de små fåglarna utan de som kommer först och tar för sig är måsar, kråkor m m, risken är dessutom stor att även råttor hittar maten. Vi har ju också vildsvin i skogen nära oss och även de kan tycka att det är gott med sådant som slängs ut, och dem vill vi inte ha in på knuten.

Så vi ber er som brukar lägga ut bröd m m att omgående sluta med detta!

Rumsgivare

De dosor, rumsgivare, som sitter uppe i varje lägenhet får under inga omständigheter plockas ner. Om ”din” rumsgivare försvinner kommer du som bostadsrättsinnehavare bli ersättningsskyldig för denna, kostnaden för givarna ligger på omkring 5 000 kr. För att undvika detta ber vi dig att kontakta styrelsen om du planerar att renovera och givare sitter i vägen.

Sophantering

Kom ihåg att sortera och sortera rätt, detta gäller såväl i våra soprum som vid vår anläggning för förpackningsinsamling.

Parkeringar

Har du en bilplats, garage eller parkeringsplats, men ingen bil ska du säga upp platsen. Det finns de som har bil men ingenstans att göra av den. Det är inte tillåtet att hyra ut sin bilplats i andrahand, när avtalen signerades godkände du samtidigt villkoren där detta bland annat står tydligt angivet. Om du ändå hyr ut i andrahand bryter du alltså mot det avtal du skrivit under.

 

Grannsämja

Visa hänsyn till och respektera din granne. Om du har synpunkter på något din granne gör så prata med vederbörande och försök komma överens. Tänk på att behandla andra som du själv vill bli behandlad.

Städdag

Lördagen den 20 april är det dags för vårens städdag. Vi samlas utanför trädgårdsförrådet vid övre parkeringen kl 10.00 och kommer överens om vad som ska göras. Vi har beställt container som kommer vara öppen under städdagen, som tidigare år kommer det även under tiden vi städar finnas en släpkärra för elskrot. Containern är först och främst till för det som samlas ihop under städdagen.

OBS! Elskrot, batterier, kemikalier, färg, byggavfall etc får inte kastas i containern. Kontakta någon i styrelsen om du är osäker om vad som får kastas i containern.

När vi tycker att vi städat klart tänder vi grillen vid föreningshuset!