Boendeinformation september 2021

14 september 2021

Nu är sommaren över för den här gången och hösten närmar sig, luften är klar och hög, snart börjar löven på träden att skifta färg. Ta vara på de fina dagarna som årstiden bjuder på och se tillbaka på den varma och fantastiska sommaren vi fått njuta av.

 

Inom kort kommer etapp 2 av vårt utemiljöprojekt att dra igång, exakt när är i dagsläget inte fastställt. Det är nu den övre delen av området som ska få sig en uppfräschning. Vi kommer bjuda in till ett medlemsmöte i slutet av september där vi kommer informera om bland annat detta (inbjudan kommer separat).

 

Styrelsen vill att ni märker era cyklar till den 1 oktober. Omärkta cyklar som finns inne på gårdarna kommer samlas in inför vintern och efter en tid skickas till återvinningsstationen.

 

Vad gäller våra tvättstugor får styrelsen in en hel del klagomål på att det slarvats med städningen. Styrelsen kan via bokningssystemet få fram vem som bokat/använt tvättstugorna, vid upprepat slarv kommer styrelsen vidta åtgärder mot den som slarvat. Detsamma gäller givetvis även bastun.

En uppmaning är också att följa doseringsanvisningen på tvättmedelspaketet. Överdosering av tvättmedel kan skada tvättmaskinerna med dyra reparationer som följd.

Vi kommer inte anordna någon städdag med sopcontainer till hösten. Anledningen till detta är lågt deltagande och att användningen av containrarna missbrukas, dvs några få i området samlar på sig skräp under året och fyller till stor del själva de containrar som föreningen betalar stora summor för.

 

Var och en ska själv köra sina grovsopor till återvinnings-centralen (SRV. Passerkort till SRV skaffar man via deras hemsida (www.srvatervinning.se) helt gratis. 

 

Vårt övernattningsrum har nyttjats en del i sommar. Vi har också öppnat upp för bokning av samlingslokalen, men vi följer FHM:s rekommendationer och skulle restriktionerna förstärkas återigen kan vi komma att stoppa uthyrning av samlingslokalen. Information och bokningsformulär finns på vår hemsida. 

 

 

Vi i styrelsen vill å hela föreningens vägnar hälsa alla våra nya medlemmar välkomna till Brf Diskusen!