Justeringar och ändringar i vårt värmesystem

04 september 2024

Vårt arbete med att justera värmesystemet fortsätter. Projektet är ett led i att se över och förbättra hela föreningens energiförbrukning  Vi har fått frågor om vad som sker och hur det påverkar dig som boende. Här nedan kommer ett förtydligande. Arbetet sker i olika etapper och du som boende får alltid en avisering i brevlådan när det är din tur. Då får du också information var du kan lämna nyckel om du inte skulle vara hemma.

Arbetet kommer att utföras i tre steg enligt nedan

Steg 1: Byte av radiatorventiler och injustering av radiatorer i lägenheter.

Innebär att ventil på varje element byts ut och för inställs på ett beräknat värde. För att steg2 ska kunna utföras så får inte några vred på element vara avstängda. Pga det monteras ej vred/termostat.  

Steg 2: Flödesmätning av stamventiler, ej tillträde till lägenheter.

Flödesmätning innebär att vi mäter flöden för att bekräfta att vi uppnår beräknade flöden. Mestadels av det arbetet utförs i garage förråd och lokaler. I låghus sitter den ventil i lgh och vi kommer då att begära tillträde för att mäta.    

Steg 3: Temperaturkontroll, montering av termostater, tillträde till lägenheter behövs.

Temperaturkontroll innebär att vi kontrollerar att den teoretiska beräkningen stämmer praktiskt. Temperatur mäts ca 1 från yttervägg och golv i sk vistelsezon. Då krävs även att det har blivit kallare ute och i detta skede monteras termostater/vred. Viktigt att fönster är stängda den dagen.    

Vi kommer att under projektets gång även justera temperatur ut på värmesystem för att undvika övertemperatur. 

Alla ovan moment utförs av HP Rör på vårt uppdrag.


Montage av temperaturmätare i lägenheterna är som tidigare meddelats framflyttad. Vi återkommer med besked så fort vi vet när det kommer att ske. Detta kommer göras av EcoGuard på vårt uppdrag.

Styrelsen